Најновије

ДАВУТОГЛУ: Помоћи ћемо свима који су против Асада и Руса!

АНКАРА - Званична Анкара пружа помоћ свим снагама у Сирији које су против режима Башара ел Асада, потврдио је турски премијер Ахмет Давутоглу.
Ахмет Давутоглу (Фото: Јутјуб)

Ахмет Давутоглу (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да је Турска најзаслужнија што у Сирији постоји умерена опозиција, али и навео да ће Анкара пружити сву помоћ снагама које се боре против инвазије Русије и Ирана, преноси Танјуг. Давутоглу је упитао и како би они могли да се бране "да нема турске помоћи сиријском народу?". "Ако данас заиста постоји умерена опозиција у Сирији, то је зато што постоји подршка Турске. Ако данас Асадов режим није у могућности да контролише све делове територије, то је зато што опозицији пружају подршку Турска и још неке државе”, сматра Давутоглу. Турски премијер је поручио и да ће Анкара "учинити све да помогне својој сиријској браћи и сестрама". Он је рекао да Турска за то не тражи помоћ ни од кога. "Помоћи ћемо свима, од избеглица до херојског народа у Сирији. Сви Сиријци, они који подижу глас против агресије режима, против терориста Јединице народне заштите Курда, Исламске државе и страних сила које врше инвазију на Сирију, а то су Русија и Иран”, додао је Давутоглу, наводи Танјуг. Он је је руским ваздушним нападима циљ "етничко чишћење у и око града Алепо", рекавши да Русима није битно кога гађају. ”Москва гађа све антирежимске снаге, све групе, Суните, Курде, Турке, Арапе, није им битно, гађају све који су против Асада. Они настављају да стварају нове групе избеглица које иду ка Турској”, пожалио се Давутоглу, додавши да је "међународна заједница нема и не жели да помогне избеглицама". Он је оптужио Русију да јој је "ултимативни циљ" да се у Турској и Европској унији створи избегличка криза. Турски премијер је још једном демантовао да Турска планира да се војно ангажује у Сирији, као и поновио да не жали због обарања руског војног авиона, после чега су односи Анкаре и Москве нагло захладнели, наводи Танјуг.
Прочитајте још:ПОЧИЊЕ РАСПАД СИСТЕМА: Ни Аустрија више не жели чланство у ЕУ!ЛАВРОВ И КЕРИ ПРЕКО ЖИЦЕ: Неприхватљиве тврдње о кршењу примирја
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА