Најновије

ХОРОР У ДЕРВЕНТИ: Девојчицу силовали и браћа и отац, затруднела са братом!

Несрећну девојчицу З. Ђ. (15) из Дервенте, која је родила дечака у октобру прошле године, по свој прилици силовали су отац и двојица браће.
Илустрација (Фото: Pixabay)

Илустрација (Фото: Pixabay)

ДНК анализом је утврђено да је отац детета којег је родила З. Ђ. њен тада малолетни брат, а не њен отац, како је она својевремено пријавила. Према незваничним сазнањима из извора упућених у овај случај, Основни суд у Дервенти је због силовања неправоснажном пресудом осудио млађег брата на четири године затвора. Осим потврде да је пресуда донета у суду нису желели да саопште детаље пресуде, уз образложење да до њене правоснажности не смеју да објављују информације о току кривичног поступка. Тако је овај случај, који је шокирао не само Дервенту већ и регион, барем засада, само делимично добио судски епилог. У Окружном суду у Добоју почео је процес оцу злостављане девојке Здравку Ђ. (56) и њеном старијем брату Горану Ђ. (24). Одржан је и главни претрес. У процесу против својих најближих, злосрећна девојчица учествује и као сведок и као жртва. Клупко овог шокантног случаја почело је да се одмотава када је девојчица за силовање прво пријавила оца, за којег је сумњала да је отац и њеног детета. Убрзо потом дошло је и до хапшења њене браће. "Истрага је утврдила да су је већ дуже време силовали и злостављали тројица мушких укућана. Она ни сама није знала ко је заправо, у том инцесту, отац њеног детета. Тест очинства је потврдио да је то млађи брат силоватељ", каже извор, потврдивши да је брат силоватељ тренутно на слободи. Девојчица је мушко дете родила царским резом 20. октобра у Бањалуци, а месец дана раније се удала у дервентском селу Доња Бишња. У пратњи невенчаног супруга Д. К. (22) и његових родитеља у новембру је у дервентском Центру за социјални рад тада само делимично отворила чемерну душу шокирајући све присутне. Саопштила је да је трудна с рођеним оцем, а правдала се да је истину шта се између њих дешава прикривала због његове претње да ће, у случају да проговори, убити и њу и себе. Према првим налазима истраге, веровало се да нико од укућана није знао за Здравков блуд над кћерком. "То су првобитно тврдили његова супруга, али и оба брата силоватеља. Очито да би заметнули траг и сву кривицу свалили на оца", каже извор близак истрази. Познаници и комшије ове породице кажу да осим злосрећне З. Ђ, Здравко са супругом у кући у Горњој Лупљаници има још једну малолетну ћерку од 12 година и старију која је удата, као и тројицу синова. Прича се да они живе у доста тешкој материјалној ситуацији. Додатни проблем је то што Здравко већ годинама муком зарађене наднице од чланова своје породице узима и троши за алкохол.

Уточиште

Петнаестогодишња З. Ђ. је од новембра прошле године уточиште пронашла у сигурној кући са дететом. "Са њом смо у редовном контакту. Засад добро подноси све ово. Наставићемо да пратимо случај и да помажемо колико је могуће", рекла је Самира Фејза, директорка Центра. З. Ђ. је месецима живела у ванбрачној заједници са тада 21-годишњим Д. К. у Доњој Бишњи надомак Дервенте. Прича се да је добро прихваћена, као и њено новорођенче, у седмочланој породици у коју је дошла у седмом или осмом месецу трудноће. Проблеми су уследили када је породица њеног супруга почела до добија анонимне телефонске претње, што ју је натерало да уточиште потражи у сигурној кући. Иначе, у Центру за социјални рад су истицали да је још у септембру прошле године З. Ђ. долазила са момком, са његовим и својим родитељима, тражећи сагласност за брак. "Брак није дозвољен пошто није имала 16 година. Међутим, центар је пратио случај јер је било видљиво да је трудна, те да није одмах саопштила ко је отац", рекли су у центру.
Прочитајте још:
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА