Најновије

"Нисам могла да поднесем вриштање девојака док су их силовали"

Млада жена коју су ИД-овци држали заточену девет месеци, након ослобођења је детаљно описала силовања мушкарца с "мочварно зеленим очима", која је трпела цело време након што ју је купио у складишту робова.
"Нисам могла да поднесе вриштање девојака док су их силовали" (Фото: Јутјуб)

"Нисам могла да поднесе вриштање девојака док су их силовали" (Фото: Јутјуб)

Схирин је припадница језида, те је имала само 17 година кад су њу и пријатељицу исламисти отели у августу 2014. године из села Хардана на југу Ирака. С још 3000 језидских жена, превезена је у школу у којој су биле и њена мајка, сестре и брат. Тамо су их детаљно прегледали, као да су "стока". А девојка која је дотад сањала о каријери адвокатице одједном се нашла у потпуном хаосу. Жене и деца нису имали где да спавају па се лежали једни на другима на поду, а девојка која је коначно побегла и данас живи у Немачкој, своје је ондашње доживљаје описала у књизи "I remain a daughter of the light". Кад је стигла у школу, присећа се како је са породицом једва нашла места у једној учинионици у којој су се стисли једни уз друге. "Чувари су били свуда. То су били дечаци стари између 15 и 18 година, а било ко имало старији је аутоматски био супериорнији. Они који су управљали свиме би се појавили само кад би желели погледати жене. Током прва три дана, појавили су се два пута. Први пут како би проценили вредност младих, неудатих девојака попут мене. " Иако је међу муслиманима грех гледати жене које нису у потпуности покривене, за ИД-ове вође су очито вредновалаа другачија правила, јер су их детаљно проучавали успут коментаришући који жели коју од њих. "Ако би им се свидела нека девојка, једноставно би на њој написали своје име." Други дан је стигао маскирани мушкарац и почео прозивати имена која су записали претходног дана. "Прво су прозвали моју  пријатељицу Малик. Била је ситна, али стварно драга и прелепа девојчица. И деловала је старије за своју старост. Имала је само 12 година. Након тога су прозвали 19-годишњакињу која је била позната у селу по својој лепоти. Изгледала је као Снежана, имала је кожу попут млека и предивну, дугу црну косу. " Прозвали су укупно 9 девојака, чије су мајке плакале и преклињале да их не одводе, иако су нестале и више их никад нису видели.

Батинама су извлачили сав отпор из њих

"Плач је био ужасан. Један је мушкарац рекао мајци да не брине, да ће учити Куран и да ће их вратити. А кад би жене приупитао за синове и супруге, рекли би им да и њих преобраћују на ислам, те да ће их на крају све ујединити, кад сви буду муслимани, јер је Алах велик и опростив. " Наравно да су све лагали, јер им нису рекли да ће их стрпати у кавезе, затворити, изгадњивати, мучити и продавати на тржишту. Схирин се присећа како ју је један мушкарац претукао пре него ју је одвео на тржиште. "Циљ мучења је био да у нама затуку сав отпор. Намерно су то радили, а ја сам се осећала слабо. Нисам имала шта да једем, воду, ћебад с којима бих се покрила по ноћи. Мрзела сам поглед његових мочварно зелених очију, након чега би се попео на мене. Покушала бих се извући, но била сам слаба и било ми је хладно, па не бих успела. Овај је био гори од других. Смрдео је на зној, на прљавштину. Ниједан парфем на свету не би могао да прикрије тај смрад. А имао је укус по прљавој води. " У дневној соби би јој дозвољавао да носи одећу, но у спаваћој је морала бити гола. Стрпао би јој шаку у уста или би приближио своја уста њезинима како не би могла да вришти. Повремено би јој завезао уста како је не би чуо ни док прича. Тукао би је, а кад би се склупчала, још јаче би је ударао. Морала је пити таблете за које није знала што су, али верује да је била реч о седативима јер би се само онесвестила. Данима ју је силовао, да би је једне ноћ пробудио и рекао јој да одлазе. Није могла ни стајати, те се убрзо онесвестила и пробудила у складишту у којем је продата деветом супругу, све док јој последњи није помогао да побегне. Преходала је стотине километара боса, али све је вредело кад је у избегличком кампу угледала оца, пише Даили Маил. Чак ни данас оцу није признала што јој се догодило и није му рекла да више није девица. "Сигурна сам да зна истину, али можда је и не жели да зна."
Прочитајте још:Први примерци „армате“ у руској војсци већ ове године (ВИДЕО)Исламска држава на издисају
Извор: express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА