Најновије

ПРОТЕСТИ У ДРЕЗДЕНУ: Немци желе да им Путин буде председник!

ДРЕЗДЕН - Немци су све незадовољнији владом канцеларке Ангеле Меркел, али уместо да се окрену другим немачким политичарима, све чешће и све гласније у помоћ позивају руског председника Владимира Путина.
Немци желе да им Путин буде председник! (Фото: Јутјуб)

Немци желе да им Путин буде председник! (Фото: Јутјуб)

Тако се на протестима у Дрездену, граду у којем је шеф Кремља радио као агент КГБ, све јаче чују позиви за мир с Русијом, али и директни позиви да Путин дође у Берлин.Позиви - Сваког понедељка у Дрездену одржавају се протести Пегиде (Патриотска Европа против исламизације Запада), а демонстранти одавно не носе више само заставе Немачке и Саксоније већ и заставе Русије. Чести су и транспаренти на којима пише: „Мир с Русијом - не рату у Европи“ или „1945: Руси долазе - 2015: Руси, дођите“, а један мушкарац носио је и натпис „Путине, спаси нас од корумпираног и ненародног режима, Америке и Израела“. Осим тога, од септембра до данас окупљени сваког понедељка скандирају: „Путина у Берлин, Меркелову у Сибир“ - пише Михаел Пилц, уредник немачког Велта. Како наводи, то је изненађујућ став у делу некадашње Источне Немачке, где су се 1979. појављивали графити: „Само Немачка без Руса је права Немачка“, а Совјети су сматрани окупаторима.

Офанзива

Међутим, руски социолог Игор Ејдман за руски портал каспаров.ру написао је да русофилија у Саксонији није случајна појава, већ планирани утицај Кремља на унутрашњу немачку политику. - Руски врх у сарадњи са ултрадесничарима води све отворенију и жешћу кампању против немачких власти, а Путинови планови су знатно амбициознији. Циљ руске информационо-лобистичке офанзиве је преобликовање немачког друштва. Да би с Немачком могао да нађе било какав заједнички језик и од ње направи свог савезника, Путин мора да је промени. Основни инструмент руског утицаја на њу су пропаганда ксенофобије и банално поткупљивање појединих припадника немачке елите - тврди Ејдман. Оставка Ангеле Меркел, додаје, за Кремљ је тек први задатак који ће означити старт за заокрет Немачке у правцу Путинове Русије.
Прочитајте још:МИГРАНТИ ПРОБИЛИ ОГРАДУ НА ЂЕВЂЕЛИЈИ: Полиција бацила сузавац, избеглице узвратиле каменицама! (ВИДЕО)ТЕМПИРАНА БОМБА: Прете ли Вуковару већи немири након последњег премлаћивања младића?
Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА