Најновије

Зухра, Газмен, Бехљуљ, Лепава, Разија: Ово су права имена српских естрадних звезда!

Неке домаће естрадне звезде промениле су своја имена звучнијим и оригиналнијим псеудонимима.
Ана, Нада, Брена (Фото: Јутјуб)

Ана, Нада, Брена (Фото: Јутјуб)

Многе познате личности промениле су своја имена. Неки су то урадили како би их публика лакше запамтила, а неки зато што њихова имена нису била довољно звучна. Најбоље решење за тај проблем је уметничко име које их чини препознатљивим на естрадном небу. Међутим, има и оних који на променом имена желе да сакрију порекло или се стиде оних које су добили по рођењу. Естрада је посебно занимљива када су псеудоними у питању, јер се иза симпатичних имена крију права изненађења.

1. Лепа Брена

Готово најпознатији псеудоним на српској естради је Лепа Брена иза којег стоји Фахрета Јахић. Брена је једном приликом објаснила да јој је име Брена још у основној школи дао тренер Владо. - Тренеру је било компликовано да ме дозива Фахрета. Играла сам центра или бека. Моје другарице биле су Мила, Ката... Све нека кратка имена. И каже он мени: "Ја ћу тебе звати Брена." Ја кажем: "Ко је та Брена?". Као прво, глупо име. Мислим, од свих имена која су могла бити лепша?! - објаснила је Брена и додала да јој је много година касније Минимакс додао епитет "Лепа".

2. Ана Бекута

Право име ове певачице је Нада Полић, тачније Гордана Надежда Полић. Наводно су се на њеном рођењу кумови посвађали око имена, па су јој родитељи дали два имена како би оба кума била задовољна. О промени свог имена Ана је причала једном приликом - Код мене је много ефектније било име Ана Бекута, због ког сам на почетку каријере дала и назив свом пратећем ансамблу Анабе. И име је део властитог имиџа - рекла је Бекута.

3. Нада Топчагић

Иако већина не би рекла да је ово псеудоним, име Нада Топчагић управо то и јесте. Право име Наде Топчагић је права енигма, јер неки тврде да се зове Сенада и Надиа, а она тврди управо супротно да је Нада.

4. Сека Алексић

Атрактивна певачица тврди да је њено право име Светлана Рамић, али се пре неколико година у јавности појавила информација да је Секино право име Зухра Рамизај. Дебату о њеном имену први пут је својевремено покренула њена колегиница Јелена Карлеуша, које је инсинуирала да је Алексићевој право име Зухра. Међутим, Секин брат Зулфо једном приликом је изјавио да се Сека никада није звала Зухра, већ да су ту информацију пласирале неке комшије из Зворника. Певачица никада није желела да коментарише ове наводе.

5. Браћа Ђогани

Имена чланова породице Ђогани публика би тешко запамтила да их нису променили. Поред својих имена, браћа Ђогани променили су и презиме. Ђоле Ђогани се пре промене имена звао Хамит Ђогај. Ђолетов брат Гаги из групе "Фанки Џи" био је Газмен Ђогај. Ни Баки Б3 није желео да буде "црна овца" у породици па је и он променио име Бекрим.

6. Беки Бекић

Фолк певач Беки Бекић прилично је скратио своје име и презиме. Наиме, овај фолкер звао се Бехљуљ Бехљуљи. Признаћете да је Беки направио прави потез пошто је његово име прилично незгодно за изговор. [caption id="attachment_550835" align="aligncenter" width="650"]Беки Бекић (Фото: Јутјуб) Беки Бекић (Фото: Јутјуб)[/caption] Занимљиво је да Беки није променио име "из комплекса, већ да би се лакше памтило". Бекић је чак повукао и радикалан потез и променио име и званично - у личној карти.

7. Нино Решић

Једна од највећих певачких звезда турбо-фолка средином деведестих прошлог века Нино Решић, рођен је као Амир Решић. [caption id="attachment_550836" align="aligncenter" width="650"]Нино (Фото: Јутјуб) Нино (Фото: Јутјуб)[/caption] Када је из ислама прешао у хришћанство и постао православац, Нино је променио име у Никола. Три године пре смрти, Нино се поново вратио у ислам.

8. Лепа Лукић

Легендарна певачица народне музике Лепа Лукић, такође је променила име. [caption id="attachment_394938" align="aligncenter" width="650"]Лепа Лукић (Фото: Јутјуб) Лепа Лукић (Фото: Јутјуб)[/caption] Заправо, име је само скратила, па је од Лепава постала Лепа, а презиме Мушовић је у потпуности изменила и постала Лукић.

9. Анабела Атијас

Ова певачица каријеру је започела као певачица бенда "Функy Џи" заједно са својим тадашњим супругом Гагијем Ђоганијем. По угледу на свог супруга и Анабела је променила име. Анабела има девојачко презиме Буква, а зове се Разија. [caption id="attachment_550838" align="aligncenter" width="650"]Aнабела (Фото: Јутјуб) Aнабела (Фото: Јутјуб)[/caption] Када се развела од Гагија, вратила је своје девојачко презиме, а након неколико година удала се за Андреја Атијаса и узела његово презиме.

10. ​Аца Лукас

Певач Аца Лукас такође се налази на листи оних естрадних звезда које су промениле име. Ацино право име логично је Александар, али не презива се Лукас, већ Вуксановић. [caption id="attachment_522551" align="aligncenter" width="650"]Аца Лукас (фото: Јутјуб принтскрин) Аца Лукас (фото: Јутјуб)[/caption] Постоји занимљива прича која стоји иза псеудонима Лукас. Наиме, Аца је дуго наступао на истоименом сплаву и отуда "презиме" Лукас.
Прочитајте још:ОВО ИМ СЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ: Кристијан извређао Станију и Тамару, открио њихове тајне (ВИДЕО)МИМИ ОРО: Нисам проститутка, али…ВРЕЛО ДО ЛУДИЛА: Станија се сликала гола – без гаћица! (СЕКСИ ФОТО)
Извор: espreso.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА