Најновије

ФАКТОР ПЛУС: СНС и Вучић доминирају, али у парламент улазе и анти-ЕУ странке!

БEOГРAД - Српска напредна странка jе и даље наjдоминантниjа на политичкоj сцени Србиjе, а њен лидер и премиjер Aлександар Вучић jе наjбоље котирани политичар, показало jе наjновиjе истраживање Aгенциjе Фактор Плус.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Према подацима тог истраживања у парламент би, осим напредњака, ушли jош и СПС, ДС, СРС, ДСС-Двери, СДС-ЛДП-ЛСВ, речено jе на конференциjи за новинаре Фактор плуса. СНС jе убедљвио на првом месту са 49,5 одсто, следи СПС са 10,6 одсто, затим ДС са 6,8 одсто, СРС са шест одсто, ДСС-Двери 5,6 одсто, док коалициjа СДС-ЛДП-ЛСВ има 5,2 одсто подршке грађана. Истраживање спроведено у периоду од 26. jануара до 2. фебруара 2016. на узорку од 1.150 испитаника, показуjе да би, ако би избори били одржани у недељу, на билралишта изашло 53 одсто уписаних у бирачки списак, што се поклапа са излазношћу из 2014. Наjвећи реjтинг међу политичарима имаjу Aлександар Вучић са 57 одсто подршке, друго место деле Зорана Mихаjловић и Tомислав Николић са 27 одсто, а висок реjтинг има Ивица Дачић, 20 одсто. И даље jе, међутим, висок броj оних коjи не знаjу за кога ће гласати. “Нисам сигуран да они до избора могу неким магичним речима или триковима да се определе и гласаjу за неког. Oчигледно jе да немаjу поверења ни у jедну странку”, рекао jе новинарима дирктор агенциjе Владимир Пеjић и додао да jе уз одређену кампању могуће мотивисати људе. Aналитичар Деjан Вук Станковић сматра да неопредељним гласачима треба понудити jедну врсту позитивног очекивања, што, како каже, ниjе jедноставно и обjашњава да негативна кампања само учвршћуjе већ опредељене бираче у своjим ставовима, док их позитивна мотивише. Према његовим речима, грађани сматраjу и да су главни разлози за удруживање странака у предизборне коалициjе, потреба да обезбеде место у скупштини, стварање позитивног медиjског утиска, али и слични политички ставови. Ипак, има и оних коjи не би подржали “своjу” странку због коалиционих партнера.
Прочитајте још:ЉАЈИЋ: Не игноришемо захтев Трибунала за хапшење радикала, али тражимо појашњењаЗАПАДНИ ДИПЛОМАТА ПРОГОВОРИО: Ружић „оцинкарио“ Дачића – неће понижења од Вучића!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА