Најновије

СРС: Упозоравамо на јачање исламског сепаратизма у Рашкој области

БEOГРAД - Српска радикална странка наjоштриjе jе данас осудила изjаву санџачког муфтиjе Mуамера Зукорлића да би Рашка област требало да буде дефинисана као нека врста прекограничне европске региjе са извесним степеном аутономиjе.
Радикали (Фото: СРС)

Радикали (Фото: СРС)

У саопштењу српских радикала се наводи да jе муфтиjа рекао и да би такво териториjално уређење било у интересу грађана Србиjе и Црне Горе. "Посебно забрињава чињеница да jе Зукорлић отворено признао да странка коjу предводи има амбициjе да након избора учествуjе у власти као део коалициjе коjу би предводила Српска напредна странка", наводи се у саопштењу СРС-а. СРС у саопштењу упозорава да сепаратистичке тежње у Рашкоj области све више узимаjу маха. "Упозоравамо јавност да сепаратистичке тежње у Рашкој области све више узимају маха и да би се овај проблем додатно продубио уколико би у власти партиципирали екстремисти попут Муамера Зукорлића. Зукорлић је за кратко време успео да индоктринира велику већину муслиманске омладине радикалним исламом, формирао је своју војску коју је промовисао парадом у Новом Пазару, оштро тражи да преузме судство и полицију у Рашкој области и апсолутно не признаје власт Републике Србије", наводи се у саопштењу СРС-а.
Прочитајте још:ЉАЈИЋ: Не игноришемо захтев Трибунала за хапшење радикала, али тражимо појашњењаФАКТОР ПЛУС: СНС и Вучић доминирају, али у парламент улазе и анти-ЕУ странке!ЗАПАДНИ ДИПЛОМАТА ПРОГОВОРИО: Ружић „оцинкарио“ Дачића – неће понижења од Вучића!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА