Најновије

Вулин: Хашки трибунал да сачека да се заврше наши избори

БEOГРAД - Хашки трибунал нема ниjедан разлог да сада тражи Воjислава Шешеља и, у сваком случаjу, треба да сачека да се заврше избори у Србиjи, изjавио jе данас министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин.
Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин (Фото: Јутјуб)

"Немаjу ниjедан jедини разлог да оно што нису урадили за 12 година, сада хоће да ураде у 12 дана", рекао jе Вулин и истакао да jе таj суд без икаквог разлога и без доброг правног утемељења чекао 12 година да донесе пресуду Воjиславу Шешељу. "Oнда их молим наjлепше да сачекаjу jош 12 месеци. Oни су господина Шешеља овде пустили да дође из здравствених разлога и нека га оставе да се бави политиком, да учествуjе на изборима, нека га оставе да живи своj живот, немаjу нити jедан разлог, ни оправдање да ово што раде, раде, не само уочи избора", рекао jе Вулин. Oн сматра да, "нажалост", може да замисли да Хашки трибунал уради било шта, те да врло мало води рачуна и о праву и о правди. "У сваком случаjу, нека чекаjу да се заврше наши избори, немаjу ниjедан jедини разлог да оно што нису урадили за 12 година, сада хоће да ураде у 12 дана", каже Вулин. Подвлачи да jе његов став више него jасан - мора се водити рачуна и о интересима Србиjе и о њеноj стабилности и на сваки начин треба водити рачуна да људи коjи су овде имаjу своjа права, и према њима се тако мора понашати. "Сматрам да Хашки трибунал не треба да изриче никакву пресуду и не треба да се меша у наше односе. Oно што су чекали 12 година, нека чекаjу jош", рекао jе Вулин.
Прочитајте још:Љаjић: Пресуда Шешељу се може очекивати до 31. мартаКако излазност утиче на резултате избораКурц: Србија је сидро стабилности
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА