Најновије

ЋЕЛО ИМ ЈЕ СЛИКА И ПРИЛИКА: На данашњи дан је Алијина "чаршијска фукара" отпочела крвави рат!

САРАЈЕВО / БАЊАЛУКА - Данас је 1. март. Бошњаци и Хрвати славиће резултате двонационалног референдума од 29. фебруара и 1. марта 1992. године. За Србе то је увертира у крвави троипогодишњи рат.
Република Српска (Фото: РТРС)

Република Српска (Фото: РТРС)

Одлуком о спровођењу референдума о независности БиХ игнорисана је воља најмање 33 одсто становништва тадашње БиХ – Срба, али Југословена и осталих. Првог марта на сарајевској Башчаршији убијен је српски сват Никола Гардовић и спаљена застава Српске православне цркве. Уследило је трагично прољеће 1992. и крвави троипогодишњи рат. Без дилеме, тзв. Дан независности никада неће бити празник свих у БиХ. Нико из Републике Српске не може да слави дан када су два народа прегласала трећи и кренули путем издвајања БиХ из Југославије. За српске породице погинулих и несталих 1. март је дан када су два народа, Бошњаци и Хрвати, Србима прогласили рат. Јединствен је и политички корпус Републике Српске, тзв. Дан независности БиХ за Републику Српску апсолутно је неприхватљив и увредљив. Подсећамо, убиство старог свата испред Старе цркве на Башчаршији се догодило 1. марта 1992. године током српске свадбе, када је криминалац и припадник Зелених беретки Рамиз Делалић знани Ћело, пуцњем из пиштоља убио младожењиног оца Николу Гардовића, и ранио свештеника Српске правослвне цркве Раденка Миковића. Овај догађај је био један од повода за почетак ратних сукоба у Сарајеву. На скоро свим америчким медијима овај догађај је представљен као да су Срби пуцали на муслиманске сватове.
Прочитајте још:МИЛИЋЕВА СЕ ПОЗИВА НА КАНДИЋКУ: Лажете о броју жртава НАТО бомбардовања – похапсите убице Шиптара!ЖИВКОВИЋ ПРЕТИ: Ако дођемо на власт – спроводимо „Сабљу 2″!
Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА