Најновије

Рафаело колач на лак начин

На помен Рафаело куглица многима крене вода на уста. Представљамо вам другачију форму овог дезерта.
Рафаело колач (Фото: wannabemagazine.com )

Рафаело колач (Фото: wannabemagazine.com )

Састојци за кору од кокоса: - 6 беланаца - 30 гр шећера - 10 гр брашна - 15 гр кокосовог брашна - ½ прашка за пециво Састојци за фил: - 6 жуманаца - 10 гр шећера - 4 кашике брашна - 3 дл млека - 2 ванилин шећера - 15 гр маргарина Припрема: Пре свега, одвојите беланца и жуманца. За кору од кокоса помешајте измућена беланца, шећер, брашно, прашак за пециво и на крају додајте кокос. Смеса је доста густа, стога је сипајте у претходно подмазан плех и пеците 25 минута на 180 степени. Када се кора буде испекла, оставите је да се охлади. Са друге стране, за фил прво ставите 2,5 дл млека да проври. Затим, у већој посуди помешајте жуманца, брашно, шећер, ванилин шећер и додајте преостало млеко. Када проври млеко, полако га сипајте у посуду са састојцима. Потом, све полако мешајте на лаганој ватри како би имало густину пудинга. Скините са ватре и прелијте претходно испечену кору. На крају, поспите колач кокосом, бадемима или лешницима и оставите да се охлади.
Прочитајте још:Савршенa еспресо торта од три састојкаКремасти десерт без премца: Направите банана тарт за 10 минута
Извор: wannabemagazine.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Небојша Јеврић: Молер

На зиду Парохијског дома, увек пуног, дао је да се нацрта Ајфелова кула са минаретом и хоџ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА