Најновије

Краљица Елизабета подржава излазак из ЕУ?

Иако је Бакингемска палата демантовала текст у таблиоду "Сан" о томе да краљица Елизабета II подржава излазак из ЕУ, лист остаје при својим тврдњама.
Краљица Елизабета II (Фото: Јутјуб)

Краљица Елизабета II (Фото: Јутјуб)

Уредник британског "Сана" Тони Галагер казао је за Би-Би-Сијев Радио 4 да је прича о томе да краљица Елизабета Друга жели да Велика Британија напусти ЕУ "потпуно тачна", упркос демантију из Бакингемске палате. То пише европско издање америчког сајта "Политико" и наводи да је Галагер инсистирао да су "Сану" причу открили добро информисани извори, али је одбио да каже да ли је један од извора министар правосуђа Мајкл Гав. Британски "Дејли телеграф" је изнео тврдњу да је управо министар Гав био "Санов" извор за причу. Бакингемска палата демантовала је у среду наводе таблоида "Сан" да краљица Елизабета подржава излазак Велике Британије из ЕУ. "Краљица је и даље политички неутрална, као што је била 63 године", навео је портпарол британске краљице у одговору медијима електронском поштом, преноси Ројтерс. Он је додао да Бакингемска палата неће коментарисати "лажне тврдње неимеовних извора" и поручио да ће се воља британског народа о будућности Велике Британије у ЕУ видети на референдуму. "Сан" је објавио причу "Краљица подржава Брекзит" на насловној страни, позивајући се на неименоване изворе који тврде да је Елизабета Друга, у најмање два наврата током протекле деценије, "јасно показала" да је против чланства Велике Британије у ЕУ . Неименовани извори рекли су за "Сан" да је краљица 2011. године рекла тадашњем заменику британског премијера Нику Клегу, током ручка у замку Виндзор, да се ЕУ креће у погрешном правцу. Клег је одбацио те наводе и на свом Твитер налогу написао да се не сећа да се то догодило нагласивши да то није нешто што би заборавио. Лист је, такође, пренео да је британска краљица рекла посланицима, на одвојеном састанку, да не разуме Европу. Портпарол "Сана", након деманта Бакингемске палате, рекао је да тај медиј "стоји иза своје приче, коју су обезбедили кредибилни извори".
Прочитајте још:ЕРДОГАН ПРЕТИ ДИКТАТУРОМ: Укинућу Уставни суд јер штити новинаре!БИЗАРНИ УПИТНИК: Ово су 23 питања за џихадисте приликом пријема у ИД!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА