Најновије

КАО СВИ ДРУГИ ЗАЈЕДНО: Телевизије углавном о СНС

БЕОГРАД - Током прве недеље предизборне кампање, телевизијске станице са националним фреквенцијама убедљиво су највише простора посветиле активностима коалиције окупљене око Српске напредне странке (СНС), показала је анализа агенције за праћење и анализу медија Клипинг.
Телевизије фаворизују напредњаке (Фото: sns.org.rs)

Телевизије фаворизују напредњаке (Фото: sns.org.rs)

Од укупно 115 минута извештавања о предизборним активностима у главним информативним емисијама РТС 1, ТВ Пинк, ТВ Б92, ТВ Прва и ТВ Хаппy, кампањи напредњака посвећено је 57,5 минута. Највише медијске пажње предизборним активностима политичких партија посветила је ТВ Б92, док је најмање о промоцији странака извештавао РТС у свом Дневнику 2. После листе окупљене око СНС, којој је посвећено 3.453 секунде ТВ програма, следе коалиција СПС-ЈС са 1.036 секунди, коалиција на чијем је челу Демократска странка са 815 секунди и Српска радикална странка са 660 секунди, наводи се у саопштењу. Знатно мање медијског простора добиле су коалиција Двери и ДСС - 398 секунди, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ 364 секунди и листа чији је носилац муфтија Муамер Зукорлић 258 секунди, наводе у агенцији Клипинг. У поређењу са првом недељом предизборне кампање 2014. године, ове године је укупан медијски простор посвећен страначким активностима преполовљен. У првој недељи кампање пре две године емитовано је 13.154 секунде, а ове године 6.884 секунди. У току прве недеље, забележена је и негативна кампања против листе окупљене око ДС. У анализи се наводи да је једна од приватних ТВ станица са националном фреквенцијом за седам дана посветила свега 21 секунду промоцији ДС, док је чак 407 секунди издвојено за негативне објаве о наводним злоупотребама те странке у Војводини.
Прочитајте још:ТАДИЋА НЕМА НА ЛИСТИ: РИК прогласио листу коалицијеОТПОРАШ РУШИО МИЛА, САД ПОКУШАВА ВУЧИЋА: Пајтић ангажује специјалисту за преврате!
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА