Најновије

ЏОНСОН: Обама поводом Велике Британије показује одвратно и несхватљиво лицемерје!

Градолначелник Лондона Борис Џонсон, који је у неку руку постао главни лобиста изласка Велике Британије из Европске уније, оштро је критиковао намеру Барака Обаме због намере да убеђује поданике Уједињеног Краљевства да гласају за останак у ЕУ.
Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

У тексту написаном за Daily Telegraph, оценио је да се ради о „одвратном и несхватљивом лицемерју“. „Наш најважнији савезник ће нас обавестити да је у нашем интересу да останемо у Европској унији, а није важно колико ми сами ту унију сматрамо несавршеном. Није важно ни то што ћемо изгубити суверенитет, нису важни ни расходи (које имамо због ЕУ), нису важне ни (бриселска) бирократија и неконтролисано усељавање“. Џонсон је оценио да би Обама морао молити Британце да делују у свом интересу. Џонсон се родио у Њујорку и утолико је индикативније што сматра да ће главни Обамин аргумент бити: само ако остане у ЕУ, Велика Британија ће имати утицај на међународну политику: „То је важан аргумент и треба га озбиљно размотрити. Уверен сам да је тај аргумент потпуно лажан, а пошто долази од Ујка Сама - сматрам да је то пример одвратног и несхватљивог лицемерја“. Развијајући ову мисао, градоначелник Лондона наглашава да САД виде Европу као неку врсту „Сједињених Држава Европе“ које желе да створе евробирократе. Притом је нагласио: „Само, то не одговара многим европским земљама и то, сасвим сигурно, не одговара Великој Британији“. Оптужбу за лицемерје, Џонсон је образложио овако: „На целом свету нема земље која брани свој суверенитет са хистеричним опрезом са којим то чине САД. Да су Сједињене Државе на месту Велике Британије - оне никада не би пристале да се дубље уваљују у структуре Европске уније која се федерализује“. На крају је подвукао: „Американци нас убеђују да идемо путем којим они сами никада не би кренули. Зато што себе сматрају земљом која се родила у слободи. Али, они понекад, изгледа, заборављају, да ми такође ценимо слободу“. Џонсона многи сматрају наследником Дејвида Камерона н челу Конзервативне партије. Камерон је присталица остајања Велике Британије у ЕУ.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) БРУТАЛНИ НАПАД САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ НА ЦИВИЛЕ: Убили 41 човека и велики број децеУ ДРЖАВНОЈ ДУМИ: Јељцина и Горбачова проглашавају „издајницима“
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА