Најновије

Кери иде код Путина

ВАШИНГТОН - Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је да ће се следеће недеље састати са руским председником Владимиром Путином како би разговарали о кризи у Сирији.
Кери (Фото: ЈуТјуб)

Кери (Фото: ЈуТјуб)

„Следеће недеље ћу отпутовати у Москву на састанак са председником Путином и министром спољних послова Сергејем Лавровим, да бисмо разговарали о томе како ефикасно унапредити политички процес и покушали да искористимо овај тренутак”, изјавио је Кери, а пренела агенција АФП. Русија је неочекивано најавила повлачење својих снага из Сирије, што је почело већ данас, а први авиони су напустили ваздухопловну базу у тој земљи и слетели на аеродром у Русији. И портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је потврдила руској агенцији Интерфакс да њено министарство планира могућу посету Керија Москви. Бела кућа је данас саопштила како се чини да Русија испуњава своју најаву да ће се повучи из Сирије, али и да је прерано да се извуку дефинитивни закључци. „Очито је то потез који ћемо пратити. Прве индикације су да Руси испуњавају своју најаву, али је у овом тренутку још прерано да се закључи какав ће утицај то имати на ширу ситуацију”, изјавио је портпарол Беле куће Џош Ернест, преноси Танјуг.
Прочитајте још:Крај Сједињених Америчких Држава – „Царства хаоса“„ПУТИН НАДМУДРИО ОБАМУ“: Шта стоји иза одлуке Русије о повлачењу из Сирије?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА