Најновије

Македонија враћа избеглице у Грчку - новинари новчано кажњени!

СКОПЉЕ - Македонија је вратила у Грчку око 600 миграната, који су илегално прешли границу, јавља Ројтерс. Већина тих миграната превезена је у Грчку камионима током јучерашњег дана и протекле ноћи, преноси британска агенција изјаву званичника македонске полиције. 
Мигранти из Сирије (Фото: Јутјуб)

Мигранти из Сирије (Фото: Јутјуб)

Према подацима македонског Министарства унутрашњих послова, приведено је између 600 и 700 избеглица, док агенција Анадолија тврди да је приведено око 3.000 миграната. Међу њима је и око 30 новинара, који су пратили избеглице. Они су кажњени са по 250 евра због илегалног преласка границе. Пошто је Скопље затворило границе за избеглице, стотине миграната блокираних на северу Грчке покушава да уђе у Македонију заобилазећи граничне прелазе. Ројтерсов сведок са лица места потврдио је да су стотине избеглица и миграната успеле да се пробију у Македонију а, према тамошњим обавештајним изворима, војска и полиција су интервенисале када је група миграната ушла у земљу. У понедељак је група од око 1.000 миграната кренула преко границе, заобилазећи граничне прелазе, а касније се за њима упутила још једна већа група. Чим би прешли границу, међутим, македонску војници би их покупили и потрпали у камионе, преноси Ројтерс. „Предузимамо мере да вратимо ту групу у Грчку”, изјавила је портпарол македонске полиције.
Прочитајте још:Путин Обаму обавестио телефоном о повлачењу из СиријеРуска ТВ објавила снимке повлачења из базе Хмејмим (ФОТО/ ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА