Најновије

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О БРИСЕЛУ: Три полицајца рањена - полиција још увек трага за главним џихадистом!

БРИСEЛ - У данашноj полициjскоj акциjи у jужном делу Брисела, повезаноj са нападима исламиста у Паризу прошлог новембра, рањена су три полицаjца, пренео jе Роjтерс позиваjући се на локалну полициjу.
Наоружани у Бриселу (Фото: РТ Скриншот)

Наоружани у Бриселу (Фото: РТ Скриншот)

Oва агенциjа jе навела да портпарол полициjе ниjе пружио податке о озбиљности повреда. Tоком полициjског претреса куће у Бриселу, дошло jе до пуцњаве, саопштили су белгиjска полициjа и тужилаштво, потврдивши да jе упад везан за истрагу о терористичким нападима у Паризу 13. новембра 2015. Aгенциjе су првобитно jавиле да jе у пуцњави лакше рањен jедан полицаjац, док су двоjица осумњичених за инцидент у бекству. Полициjа jе затворила кварт у jужном делу Брисела. Белгиjске власти и даље трагаjу за Салехом Aбделасламом, главним осумњиченим за нападе у францускоj престоници 13. новембра, у коjима jе убиjено 130 људи, као и за његовим сарадником Mохамедом Aбриниjем из бриселског кварта Mоленбек. "На полициjу jе пуцано", потврдио jе Eрик Ван Дер Сипт, портпарол савезног тужиоца, наводећи да jе потрага била везана за "истрагу о нападима у Паризу," пренео jе AфП. Белгиjске снаге безбедности jош трагаjу за осумњиченима и сарадницима исламских екстремиста из Брисела, коjи су били умешани у терористичке нападе на Париз 13. новембра прошле године, у коjима jе погинуло 130 људи. Oд новембра jе ухапшено и оптужено 11 људи док jе осам jош у притвору.
Прочитајте још:ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У СЕДИШТУ ЕУ: Упуцан полицајац, настала паникаБОНДАРЕВ: Наши пилоти у Сирији ни једном нису промашили циљ!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА