Најновије

Помахнитали ловац на мигранте, има и тенкове! (ФОТО)

Самопрокламовани ловац на мигранте организовао је банде које патролирају и лове илегалне азиланте по Бугарској.
Лов на мигранте (Фото: ФБ скриншот)

Лов на мигранте (Фото: ФБ скриншот)

Наиме, Динко Валев (29) успео је да набави и два оклопна возила како би могао да се креће кроз неприступачну територију око града Јамбола у близини границе с Турском.  
Он каже како су реакције грађана јако позитивне и да сада покушава да регрутује још људи како би проширио своју "осветничку" операцију. Валев хоће и да бугарска влада спонзорише његове акције и плати за сваког ухапшеног мигранта. Он сваког илегалног мигранта назива џихадистом и пориче да своје заробљенике терорише, преноси "Јутарњи лист." Описао бих то као један облик спорта. А спортисту не можете описати као насилног”, казао је Валев и додао како му се јављају људи с брдским бициклима и псима како би му помогли у тражењу миграната.
Неки, као и он сам, иду у лов и на коњима. Када мигранте улови, Валев их, тврди, преда полицији. Са друге стране Хелсиншки одбор за људска права захтева од полиције да прекине сарадњу с Динком јер је то што он ради илегално. ”Његове жртве су мушкарци, жене и деца која беже из Сирије. Валев је признао да је и повређивао те људе. Једном их је присилио да легну лицем према земљи и пола сата им претио смрћу. У другом походу, хвалио се како је једног мушкарца ловио неко време док га напокон није уловио. Непрестано вређа избеглице и јасно је да свој 'бизнис' планира да прошири. “Још више забрињава то што жели да влада финансира његове операције. Стога, не само да шири страх од миграната у бугарском друштву, већ за то тражи подршку”, поручили су из Хелсиншког одбора што је изазвало још већу подршку Валеву - петицију је потписало 2.000 људи. "Немамо државу која се брине за Бугаре. Време је да се Бугари уједине. Поносан сам на оно што Динко чини" , каже један његов фан. Други је пак коментирисао како је Валев херој. "Треба нам више људи као што је Динко. Чланове Хелсиншког одбора треба стрпати у затвор, а не Динка, издајице!" Динко Валев је за бугарску државну телевизију објаснио да је почео да патролира након што су њега напали мигранти и сада је одлучан да им се освети. Рекао је да су хтели да му украду мотор и да су притом викали 'Алах!' Полиција још није предузела никакве мере против ловца на мигранте иако је министарка унутрашњих послова Румјана Бачварова позвала мештане да пријаве сваку илегалну активност.
Прочитајте још:ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉА ЧОВЕЧАНСТВА: Русија и Кина руше америчку хегемонијуАЛ-НУСРА У ЗАБЛУДИ: Јасно је да је Русија претрпела пораз, следи офанзива
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА