Најновије

ЧЕДА НАПАО ВУЛИНА: Колико срамоте још Србија да истрпи!?

БEOГРAД - Лидер Либерално демокраске партиjе Чедомир Jовановић оценио jе данас, а поводом изjава министра за рад Aлександра Вулина, да Србиjа на европском путу неће проћи ни корак док jе њиме воде људи коjи мисле да "истовремено могу да буду и марксисти и православни фундаменталисти, и модерни политичари и љути четници".
Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

У писаноj изjави достављеноj медиjима Jовановић каже и да су то људи коjи су неспремни да се суоче са грешкама коjе упорно праве од када се баве политиком. Jовановић сматра и да ће сигуран знак да jе земља на европском путу представљати само промена атмосфере у друштву и успостављање правог диjалога о свим важним питањима, али и "разумне власти уместо владавине култа личности, прављење плана коjим ће Србиjа решавати jедан по jедан, своjе унутрашње и спољнополитичке проблеме и кренути у сусрет сваком друштвеном питању". Не наводећи прецизно о коjим изjавама министра Вулина jе реч, Jовановић пита и "колико срамоте треба цела земља да истрпи слушаjући лекциjе о патриотизму и храбрости" од људи са листе СНС-а коjи су, како jе оценио, двадесет година уништавали све чега се дотакну, били главна препрека остваривању сваке нормалне политике и коjи данас не смеjу да се сете свега што су говорили и радили последње две децениjе. Данас jе, сматра Jовановић, ваљда сваком jасно да су били jеднако неискрени и празни као националисти деведесетих као што су данас у улогама проевропских политичара у коjима изговараjу текстове у коjе не веруjу и коjе не разумеjу. "Неискреност политичара коjи сваки корак ка Eвропскоj униjи зачине са два корака стварања спољних и унутрашњих конфликата, распиривању мржње и лудила, сакривања иза лажног патриотизма и бриге за људе, сигуран jе пут у ново разлуђивање друштва и поразе у свакоj политици коjу такви људи заступаjу", уверен jе Jовановић.
Прочитајте још:Шешељеве урнебесне реакције на састанак принца Чарлса и НиколићаФОРМИРА СЕ ЛИСТА „СРПСКО РУСКИ ПОКРЕТ“: Хоћемо савез са Русијом!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА