Најновије

КАКО ЈЕ ПРИНЦ ЧАРЛС УПОЗНАО ТИТА: Син краљице Елизабете II посетио је СФРЈ давне 1978! (ВИДЕО)

Принц Чарсл посетио је Југославију давне 1978. године и то је била његова прва посета СФРЈ. Тог октобарског дана авион принца од Велса слетео је у Дубровник.
Принц Чарлс и Јосип Броз Тито (Фото: Јутјуб)

Принц Чарлс и Јосип Броз Тито (Фото: Јутјуб)

Дочекала га је свечана гарда југословенске војске а потом је син краљице Елизабете II прошетао градом. Посетио је градску пијацу, прошетао старим делом Дубровника. Са Јосипом Брозом Титом срео се у Вили Галеб. Наредни град у који одлази принц Чарлс је Трогир. Ту су га упознали са величанственом архитектуром тог града. Принц од Велса је посетио и планину Макљен. Сер Трој Меклин, иначе генерал британске војске у Другом светском рату, објаснио је принцу Чарслу да је ту била једна од кључних битака Титових партизана са нацистима. Иначе генерал Меклин је 1943. послат од стране Винстоина Черчила да предводи британске Војнике у тадашњој Југославији у борби против нациста. У Београду принц од Велса присуствовао је банкету приређеном у његову част. www.youtube.com/watch
Прочитајте још:СРБИ, ОВАКО ЋЕ НАС ИСТОРИЈА ПАМТИТИ: Ваљевска Грачаница потпуно под водом (ФОТО/ ВИДЕО)РТС И ДАЉЕ КРИЈЕ ПЛАТЕ! ШАБИЋ НАРЕДИО: РТС мора да открије плате уредника и водитеља!
Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА