Најновије

Руси продали део, ко сада контролише гасовод?

МОСКВА - Руски Новатек финализовао је уговор, вредан 1,09 милијарди евра, о продаји 9,9 одсто акција у гасном пројекту Јамал кинеском инвестиционом Фонду пут свиле.
Ко сада контролише гасовод? (Фото: gazprom.com)

Ко сада контролише гасовод? (Фото: gazprom.com)

Према новом уговору, Новатек ће контролисати 50,1 одсто власничког удела у пројекту Јамал, француском Тоталу ће припасти 20 одсто акција, док ће се власништву кинеске компаније ЦНПЦ и Фонда пут свиле наћи 20 одсто, односно 9,9 одсто деоница, саопштила је руска гасна компанија, преноси агенција Франс прес. "У децембру 2015. године, Новатек је добио 15-годишњи зајам од Фонда пут свиле за финансирање овог пројекта", наводи се у саопштењу Новатека, и додаје да је реч о зајму од 700 милиона евра. Пројекат градње постројења за течни природни гас Јамал ТПГ на руском полуострву Јамал, које би требало да пуштено у рад 2017. године, процењен је на 27 милијарди долара, и производиће укупно 16,5 милиона тона течног природног гаса годишње, преноси агенција АФП.
Прочитајте још:ТЕШКА КРИТИКА: Бојкот Руса – ЕУ без здравог разумаМОРАЛЕС: Америчка империја не жели да Кина и Русија раде у Боливији
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА