Најновије

САД: Санкције против Русије ће остати до „повратка Крима Украјини“

Стејт департмент САД уочи друге годишњице уласка Крима у састав Русије објавио је саопштење у којем је обећао да ће санкције против ње остати на снази све док се полуострво „не врати Украјини".
Џон Кирби (Фото: Јутјуб)

Џон Кирби (Фото: Јутјуб)

„Ми нећемо дозволити насилно прекрајање граница у XXI веку. Санкције, везане за Крим ће остати на снази све док траје окупација. Ми поново позивамо Русију да прекине окупацију и врати Крим Украјини", изјавио је званични представник Стејт департмента Џон Кирби. Москва је више пута саопштавала да су становници Крима демократским путем, у складу са међународним правом и Повељом УН, гласала за прикључивање Русији и таква одлука је реалност коју треба узимати у обзир. При томе Кирби је опет говорио о „репресијама" које се, наводно, врше према кримским Татарима и Украјинцима на Криму. Он тврди да се невладине организације прогоне са Крима, док се међународни посматрачи не пуштају на полуострво. Међутим, сами представници општина говоре да се осећају заштићеним као никад. Између осталог, шеф кримско-татарског покрета "Ким" ("Крым") Ремзи Иљасов раније је навео да је једина претња су медијске дезинформације и позиви с поља којима се покушава направити раздоор међу кримским Татарима и сукобити их са осталим Кримљанима.
Прочитајте још:Ништа више није исто: Овако је Русија разбила терористичка легла у Сирији (ВИДЕО)СТРУЧЊАК ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Путин је избегао замкуГОРИ ВАТРА САД У НАМА: Кад груне руска авијација (ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА