Најновије

ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПОРУЧИО ТУРСКОЈ: Нећете ући у ЕУ ни у наредних 10 година!

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер рекао је да не постоје шансе да Турска у наредних десет година постане чланица Европске уније.
Жан-Клод Јункер (Фото: ЈуТјуб)

Жан-Клод Јункер (Фото: ЈуТјуб)

Приступни преговори Брисела и Анкаре почели су 2005. године, а застој у процесу могао би да прекине договор о визној либерализацији, у замену за помоћ турских власти у суочавању са избегличком кризом која прети да доведе Европу на ивицу колапса. “Турска није спремна за приступање Европској унији. Мислим да то неће бити случај ни у наредних десет година“, рекао је Јункер. Европска комисија ће одржати дводневни састанак на ком ће се разматрати акциони план ЕУ и Турске који би омогућио размену избеглица са одговарајућим документима за оне који немају потребне папире за добијање избегличког статуса у некој од земаља Европске уније. “Опрезно сам оптимистичан... Наредних дана би требало да закључимо договор са Турском који је припремљен на последњем самиту“, закључио је Јункер.
Прочитајте још:ХАОС У ЗАПАДНОЈ АЛИЈАНСИ: Турска војна база Инџирлик дигнута на ноге!ОВАКО СЕ ИЗВРШАВА ПУТИНОВО НАРЕЂЕЊЕ: Руски Сухоји напуштају базу Хмејмим (ВИДЕО)ПУТИН НАСТАВЉА ДА ГРУВА: Руси извршили ваздушне ударе код Палмире
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА