Најновије

ШЕФ ДС НЕ БИРА СРЕДСТВА У КАМПАЊИ! Пајтићу није прошла листа, па дели паштету за глас!

Бојан Пајтић, лидер ДС и војвођански премијер, на све могуће начине покушава да сачува власт у покрајини! Он је чак, веровали или не, почео и да гласове купује паштетама!
Пајтић (Фото: Јутјуб)

Пајтић (Фото: Јутјуб)

Шеф покрајинског одбора Покрета социјалиста Бојан Торбица тврди да је Влада Војводине, односно њена Канцеларија за инклузију Рома, покушала да у предизборне сврхе злоупотреби 350 прехрамбених пакета намењених Ромима у Бачу. Та помоћ, каже Торбица, послата је на адресу локалног функционера ДС Зорана Петровића, који је требало да подели пакете и тако обезбеди сигурне гласове за изборну листу ДС у овој општини. - Документација указује на то да су пакети послати на адресу непостојеће Канцеларије за Роме у селу Вајска у општини Бач, где заправо станује Зоран Петровић, кандидат ДС за одборника у локалном парламенту. Дељење пакета се десило 14. марта, само дан пошто је изборна комисија у Бачу одбила листу демократа! Овде није реч о помоћи, већ о покушају да се прикупе гласови за изборе - подвлачи Торбица, додајући да је ово сраман чин којим се наставља суноврат Пајтићеве странке. На другој страни, Мирослав Васин, шеф војвођанског одбора ДС, тврди да је подела пакета део програма помоћи због које је покрајинска влада похваљена у Европи. - Стотине младих Рома уписано је на факултете и средње школе, а десетине њих је основало радње и фирме. У Војводини се налази једина високошколска установа где постоји настава на ромском језику. У оквиру овог програма, социјално угроженим Ромима се годинама помаже прехрамбеним артиклима. Тако је било и овог пута, а само злонамерни ту активност повезују са изборима - поручује Васин.

Садржај пакета којим ДС купује гласове Рома

* пасуљ * пиринач * шећер * уље * макароне * супе у кесици * сардине * паштете.

Очигледна злоупотреба

-Расподела пакета се дешава 14. марта, само дан пошто је изборна комисија у Бачу одбила листу ДС, рекао је Бојан Торбица, функционер ПС.

Делимо помоћ Ромима

-Социјално угроженим Ромима се годинама помаже у храни. Тако је било и овог пута, каже Мирослав Васин, шеф војвођанског ДС.

ДС злоупотребљава немаштину људи

-На све начине покушавају да се задрже још који дан на власти, али им то неће успети, рекао је Горан Кнежевић, потпредседник СНС.
Прочитајте још:ЗАШТО ТАЧИЈА ЗОВУ ЗМИЈА: Трговац људским органима, дилер наркотика и несуђени професор историје!СЛУЧАЈ ШЕШЕЉ Селаковић: Наша политика је уродила плодомЕво о чему су Вучић и Чарлс причали током вечере
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА