Најновије

СЛУЧАЈ ШЕШЕЉ Селаковић: Наша политика је уродила плодом

Министар Селаковић поручио да је принципијелна и јасна позиција Србије по питању пресуде лидеру СРС Војиславу Шешељу уродила плодом и да је Хашки трибунал донео одлуку о изрицању пресуде и без његовог присуства.
Никола Селаковић (Фото: Јутјуб)

Никола Селаковић (Фото: Јутјуб)

"Нисмо још увек званично добили допис о томе. Влада Србије је овде имала принципијелну и јасну позицију, имали смо и довољно стрпљења и храбрости да се боримо за интерес сваког грађанина и на крају је тај наш напор уродио плодом и донета је одлука каква је донета", рекао је Селаковић за ТВ Пинк. Он је истакао да не жели да улази у то каква ће бити судска одлука, али је приметио да се неретко, барем на кожи Срба, испостављало да је Хашки трибунал поступао више као политички, а не правни суд. Упитан како је разумео део образложења да српске власти не примењују адекватна средства да га приморају на присуство, Селаковић је рекао да од Владе Србије нико није тражио никакве гаранције када су га послали назад у Србију, осим да му не издаје путну исправу. "Не видим да смо добили пацке, нама је рок био да до 15. марта пошаљемо допис Хашком трибуналу, ми смо то учинили и раније, поступали смо у складу оног што је од нас тражио Хашки трибунал",рекао је Селаковић. Он је, на питање да ли се ово може сматрати Шешељевом победом над Хашким трибуналом, рекао да не зна шта је победа, јер је лидер радикала провео дуже од деценије у притвору и јер ће то суђење ући у анале судских поступака, будући да се ради о неуобичајеном и специфичном случају од почетка па до његове завршнице. "Не бих улазио у причу ко је кога победио, оно што је за мене важно је да је политика Владе Србије и Александра Вучића била принципијелна, били смо стрпљиви, нисмо били спремни да реагујемо на неку врсту притиска, што је довело до оваквог исхода, који охрабрује", рекао је Селаковић. Говорећи о изрицању пресуде Радовану Караџићу, која је заказана за 24. март, Селаковић је рекао да не очекује ништа од Хага, какву год одлуку да донесе, као да не очекује ништа ни у случају Шешеља. "Не постоји никаква правна предвидивост у деловању Хашког трибунала, нити једнак принцип којим је до сада деловано. Шта да очекујем од Трибунала који је ослободио Анте Готовину, Младена Маркача или Рамуша Харадинаја? Најмање што могу да кажем је да не очекујем ништа", закључио је Селаковић.

Не очекује немире

Министар Селаковић је рекао да на годишњицу бомбардовања НАТО не очекује било какав немир и хаос и да нема разлога за тако нечим. "Тај 24. март јесте болно сећање на 1999. годину, када је извршена агресија на нашу земљу, не очекујем никакве скандале, проблеме и хаосе", рекао је министар и подсетио да је у току предизборна кампања и да политичке странке одржавају своје митинге. Упитан шта очекује на улицама Београда на годишњицу бомбардовања, Селаковић је рекао да нема утисак да се спрема било какав немир и хаос. "Зашто бисмо сами себи правили хаос, Србија мора да чува безбедност и стабилност", казао је Селаковић и додао да март, када погледамо последњих 100 година, никада Србима није био наклоњен, од 27. марта, до 24. марта, прогона Срба, убиства Зорана Ђинђића, смрти Слободана Милошевића у Хашком трибуналу.
Прочитајте још:Ево о чему су Вучић и Чарлс причали током вечереНОВА ПРЕДИЗБОРНА ПРАВИЛА: Странке не смеју да закупе тв рекламе!ОДБРУСИЛИ ЧЕДОМИРУ: Залажеш се са Тадићем и Чанком за НАТО, гејеве и независно Косово!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА