Најновије

Windows 10 на Xbox one?

Миkрософтова огромна идеја је већ неко време да споји све своје актуелне производе у једну платформу, а поред тога и да доведу Windows 10 до што већег броја рачунара.

Фото : xbox.com

Следећи корак у том плану је да натерају Xbox one кориснике да се пребаце на Windows 10, а како то другачије да ураде него да им дозволе да користе све апликације доступне за овај систем на њиховој конзоли.

Jason Ronald, менаџер Microsoft Game Studios, је објавио на Game Developers конференцији како ће од овог лета све Xbox One конзоле бити у стању да покрећуWindows 10 апликације. Тиме ће се Windows store и Xbox store спојити и један огромни виртуелни шопинг центар.

Микрософтова најновија конзола је већ одавно део њихове стратегије универзалних апликација, под којом креатори могу да праве игре и друге програме за једну платформу, а онда их са лакоћом оптимизовати и за друге. Ако сте се питали зашто ће Quantum Break, између осталих, бити доступан само за Windows 10, ово је највероватније одговор на то питање. Микрософт је чак отишао толико далеко па су најавили и "Xbox live tournamet platform", додатак који ће дозволити девелоперима игара да направе своје виртуелне компетитивне лиге.

Иначе, вреди додати и да је Phil Spencer пре неколико недеља рекао на Твитеру да ће и подршка за мишеве и тастатуре евентуално доћи на Xbox.  Видећемо како ће цела "Universal apps" ствар изгледати, али нам се за сада чини као да је Миkрософт превише форсира, и да ће дефинитивно бити много људи који ће и даље желети да имају слободу у одабиру платформе на којој ће радити одређене ствари уместо да све буде део исте мреже. Извор Digital Online ( http://www.digitalonline.rs )

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА