Најновије

Отворено писмо Ђоковића: Извињавам се свима који су ме погрешно разумели!

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић нашао се претходна два дана у великој медијскох хајци због наводних изјава о расподели награда између тенисера и тенисерки.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

После реакције многих из света тениса, Ђоковић је одлучлио да објасни шта је мислио и написао је писмо које је ставио на своју Фејсбук страницу.

Писмо се преноси у целини:

Драги моји,

– Овде се јављам да поделим са вама битне тренутке, посебно своје утиске након важних победа. Овај пут сам ипак узео мало времена да промислим пре него што вам напишем поруку. Као што сте можда видели, био сам упитан да прокоментаришем претходно покренуту осетљиву тему. Да ли због адреналина или еуфорије после победе у финалу, дао сам коментар који најбоље не осликава мој угао гледишта и желео бих овим путем да разјасним свој став.

– Као што сигурно знате, веома ми је стало до тога да се професионални тенис даље развија и кад то кажем у глави су ми интереси свих играча. Због тениса сам ово што јесам данас и осетио сам потребу да искажем свој став о поштенијој и бољој дистрибуцији наградног фонда међу свим играчима – тенисеркама и тенисерима.

- Заједно треба да се боримо за боље услове за све играче. Последње што сам имао на уму је да се мој став претвори у борбу полова и причу о разликама у наградама,  јер је мој став да сви тенисери и тенисерке треба да буду равноправно награђени за своју игру и напоре које улажу.

– Волим тенис и дао ми је могућност да помогнем другима пред којима је дуг пут до остварења својих снова. Ово је оно што мислим на ту тему и извињавам се онима који су ме разумели на другачији начин – написао је у поруци најбољи тенисер света. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА