Најновије

ЕНДИ ДОБИО ШТА ЈЕ ТРАЖИО: Ево како је Ђоковић одговио на прозивке Мареја

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић одговорио је на прозивке Ендија Мареја у вези изјаве са једнаким наградним фондовима за тенисере и тенисерке.

Ђоковић и Мареј (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Ђоковић је последњих неколико дана на мети жестоких критика америчких медија и појединих играча, а међу којима су Енди Мареј, Серена Вилијамс...
"Рекао сам све што сам имао да кажем. Енди ми је послао поруку, разговарали смо отворено и искрено, а ја сам послао поруку Серени, Каролини Вознијацки и другима – желео сам да разумеју шта сам рекао, нисам имао намеру никога да увредим или да моја изјава има негативну конотацију", рекао је Ђоковић и додао:
"Тенис ми је много дао и осећао сам да је моја дужност да говорим о расподели богатства у спорту. Нисам правио разлике по питању рода, верујем у једнакост прилика, а сви ми доприносимо на свој начин. Жао ми је ако сам на било који начин повредио тенисерке".
Од 2007. године исти су наградни фондови на Грен слем турнирима, као и у Индијан Велсу и Мајамију. Тема је почела коментаром Рејмонда Мура, директора турнира који је у међувремену поднео оставку, да би затим на конференцији за медије о мушком и женском тенису говорио и Новак Ђоковић.
Оно што је Ђоковић рекао, а што потврђује и снимак, није пренето потпуно, већ је извучено из контекста.
Отворено писмо Новака Ђоковића можете прочитати ОВДЕ Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА