Најновије

ЕВО ШТА НЕ СМЕ ПРЕКО “ГРАНИЦЕ“! Косово почело царински рат против Србије!

Царина је забранила улазак цистерни са нафтом и горивом из Србије.

Косово почело царински рат против Србије (Фото: flickr.com)

Косовска царина забранила је улазак цистерни са нафтом и горивом из Србије. Влада Косова одлучила је да уведе реципрочне мере против Србије у транспорту нафте и гаса, а прве цистерне са дериватима су у среду ујутру враћене са административног прелаза Мердаре. За камионе са другом робом нема препрека, али се због гужве сатима чека на прелаз.
Од када је косовска царина почела да примењује реципрочне мере, са пункта на административној линији Мердаре враћено је десетак цистерни са горивом – сазнају „Новости“.
Адриатик Ставиљеци, портпарол Косовске царине, рекао је да се мере односе само на транспорт гаса и нафте:
– Пошто српске власти не признају сертификате које издају косовске институције, Министарство трговине је предузело реципрочне мере.
Већина цистерни којима је забрањен улазак на Косово после вишесатног чекања вратила се назад у централну Србију. – Влада Косова не би требало да сече грану на којој седи, јер се то супротставља нормализацији односа Приштине и Београда. Србија ће свакако заштитити своје привреднике – рекао је јуче у Грачаници Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, реагујући на „реципрочне мере“ које је увела Приштина. – То представља јасно кршење и домаћег и међународног права и ми у директном и тесном разговору и сарадњи са међународним институцијама тражимо најбољи начин да на ово одговоримо. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА