Најновије

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА БОСАНСКОГ ЏИХАДИСТЕ: ИД ће клати и дизати у ваздух људе по Србији!

Босански џихадиста Амир Селимовић, који већ две године ратује за ИД у Сирији, запретио је да ће он и његови саборци "клати, тровати и дизати у ваздух људе по Босни и Србији".

Џихадисти (Фото: zerocensorship.com)

Он је у видео-поруци постављеној на интернету рекао да ће "сви неверници завршити у наранџастим комбинезонима", алудирајући на одећу у коју џихадисти облаче своје жртве пре него што им одсеку главе. Власти БиХ озбиљно су примиле ову претњу, јер је за Селимовићем и његовим следбеницима Интерпол расписао чак 67 потерница.

Отров у храни

Селимовић, родом из села Својат код Тузле, у Сирију је отишао пре нешто мање од две године и са собом повео породицу, супругу и двоје деце, али и низ својих следбеника. Недавно се појавио у језивој видео-поруци у којој са још двојицом терориста прети људима у Србији и БиХ. - Моји саборци и ја клаћемо вас, тровати и дизати у ваздух експлозивом, и у Босни и у Србији, а нарочито у Санџаку. Борићемо се и убијати вас. Постављаћемо вам експлозиве испод аута и у вашим кућама, стављати отров у ваша јела, у воду. Цркните од муке, ако се не покајете, завршићете сви у наранџастим комбинезонима - говори у поруци Селимовић, а онда моли Алаха да му дозволи да "насред Башчаршије у Сарајеву закоље реиса Хусеина Кавазовића", великог муфтију Исламске заједнице у Босни и Херцеговини. Овај опасни џихадиста у наставку поруке говорио је о "благодетима живота у Исламској држави". - Благостање је једино тамо где је шеријат. Ја сам своју децу из пакла у благостање одвео. Шеријат ће завладати целим светом. Радујте се својој пропасти - узвикује Селимовић на видео-снимку. Власти у БиХ примиле су врло озбиљно ову претњу јер Селимовић важи за опасног терористу, који се обучио ратујући у Сирији. Министар сигурности БиХ Драган Мектић рекао је да се за овим џихадистом трага и да ће бити ухапшен чим буде доступан полицији.  - За Селимовићем и његовим следбеницима расписано је укупно 67 Интерполових потерница, али они су увек успевали да умакну. Радимо све што можемо, сада прикупљамо доказе о њиховим терористичким активностима. Ухапсићемо их оног тренутка када нам буду доступни, а свима који се осећају угрожено због ових претњи појачаћемо мере безбедности - рекао је Мектић.

Озбиљна опасност

Стручњак за безбедност Орхан Драгаш сматра да Амир Селимовић не представља опасност само за Санџак, већ и за Београд. - Људи као што је Амир представљају највећу опасност за Србију јер су њихова терористичка размишљања усмерена махом против цивила. Зато многи стручњаци греше када сматрају да Београд није мета. Највећи ризик од џихадиста неспорно је у Санџаку, поготово у Новом Пазару и Тутину, али ако не отворимо четворе очи, то зло може да нам погоди и престоницу - јасан је Драгаш. Професор Факултета безбедности Дарко Трифуновић сматра да ће се Амир Селимовић трудити да радикализује "умерене" муслимане у Србији. - Његов циљ је да умерене муслимане претвори у вехабије, а касније у терористе и убице. То ће радити с Ромима, Албанцима и муслиманским живљем у Рашкој, Санџаку и Новом Пазару - упозорава Трифуновић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА