Најновије

УГЉАНИНОВ СДА ПОНОВО УДАРА: Потврда геноцида, Србија треба да усвоји Резолуцију о Сребреници

НОВИ ПАЗАР - СДА Санџака сматра да је пресуда Хашког трибунала Радовану Караџићу од изузетног значаја јер представља потврду геноцида, постојања геноцидне политике и постојања злочиначког удруживања ради спровођење геноцида над бошњачким народом, саопштио је председник Извршног одбора СДА Санџака Енис Имамовић.

Енис Имамовић (Фото: Јутјуб)

"Сматрамо да за таква злодела не постоји казна која може обезбедити адекватну сатисфакцију за све невине жртве па самим тим ни ова казна коју је Караџић добио није и не може бити довољна за све патње које је његова политика створила", навео је Имамовић.

Важно је да све земље, а нарочито Србија, из пресуде извуку поуке, лекције и прихвате чињенице да се у Сребреници догодио геноцид и да је то највећи злочин који је почињен на тлу Европе после Другог светског рата, наводи се у писаној изјаваи Ениса Имамовића. "Санџак очекује да су се овом пресудом стекли услови и да се у Скупштини Србије усвоји Резолуција о Сребреници чиме би се скинуо терет са државе Србије и српског народа због геноцида који је неко починио у њихово име", поручио је Имамовић. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА