Најновије

ГЕЈЕВИ БРАНЕ ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ: "Десничари желе да је линчују само зато што је за НАТО"

БEOГРAД - Парада поноса Београд наjоштриjе jе данас осудила претње коjе су упућене директорки Центра за евроатланске стуђе Jелени Mилић и члановима њене породице и изразила очекивање да ће полициjа и тужилаштво да починиоце што пре идентификуjу.

Јелена Милић као промотерка Параде поноса (фото: mc.rs)

Већ извесно време Jелена Mилић jе изложена бруталним нападима преко социjалних мрежа, наводи се у саопштењу Параде поноса Београд.
"Само од половине фебруара ове године Mилић jе добила низ претњи упућених преко друштвених мрежа, направљени су лажни профили са њеним именом и фотографиjама коjи су злоупотребљени у политичке сврхе, а формиране су групе на феjсбуку коjе на директан начин позиваjу на насиље према њоj. Представници десничарских група деле фотографиjе ње и њене деце позиваjући на линч", напомиње се у саопштењу.
Kако се додаjе, претње коjе Jелена Mилић добиjа упућуjу jоj се због њеног ангажамана на НATO интеграциjама, али и због jавног укаживања на броjне неправилности у домаћем сектору безбедности и њеног залагања за људска права. "Подсећамо да су последњих година Парада поноса Београд и њени активисти и активисткиње  изложени сличним нападима и претњама на друштвеним мрежама, од коjих су се неке и реализовале, попут напада на стан члана организационог одбора Бобана Стоjановића и његовог партнера. Иако смо до сада поднели неколико стотина кривичних приjава, поступак је покренут у малом броjу случаjева. До данас jе донето тек неколико пресуда, на основу коjих су починиоци или ослобођени или осуђени на условне казне", поручуjу из Параде поноса Београд.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА