Најновије

ПУТИН ТЕЛЕФОНИРАО АСАДУ: "Честитам ти ослобођење Палмире!"

Припадници руског војног контингента учествоваће у уклањању мина у ослобођеној сиријској Палмири, рекао је председник Русије Владимир Путин у телефонском разговору с генералном директорком Унескоа Ирином Боковом, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Владимир Путин (фото: kremlin.ru)

Према његовим речима, "председник Русије и генерална директорка међународне организације су се договорили да ће Унеско, Русија и Сирија под хитно предузети неопходне акције за процену штете коју су терористи нанели Палмири, као и да ће израдити план за обнављање онога што може да се обнови". 
Бокова је захвалила Путину и потврдила спремност Унескоа за сарадњу, додао је Песков. 
Путин је у недељу разговарао и са сиријским председником Башаром Асадом и честитао му ослобођење Палмире. 
Путин је у разговору с Асадом нагласио да без обзира на то што је главни део руског војног контингента повучен, руска авијација наставља да помаже Сирији у борби против тероризма.
Сиријски председник је високо оценио помоћ руске авијације и навео да би ослобођење Палмире било немогуће без подршке Русије. 
Команда сиријске армије у недељу је саопштила да је Палмира ослобођена од терориста ИД уз подршку националне сиријске и руске авијације. 
Древни споменици Палмире један су од шест објеката Светске баштине Унескоа у Сирији. Они су били под контролом ИД од средине маја прошле године. 
Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА