Најновије

20 ДАНА ПРЕД СМРТ МАЏГАЉ СЕ КРСТИО НА ОСТРОГУ: Тужна исповест кума покојног глумца

Познати глумац Маринко Маџгаљ, који је у 37. години преминуо од рака панкреаса, крстио се само двадесет дана пред смрт.

Маринко Маџгаљ (Фото: Јутјуб)

Врцави "фламингос", озбиљни Чеда Веља, осећајни Сафет храбро се борио против опаке болести, а утеху и наду је тражио од Бога.
Исцрпљен, блед, болестан, почетком марта отишао је са својим најбољим пријатељем, црногорским глумцем Душаном Ковачевићем под Острог. Решио је да се крсти....
- Сви смо веровали да ће се догодити неко чудо, да ће нам Бог у томе помоћи... Пре двадесетак дана Маки ме је позвао и рекао ми је да жели да му будем крштени кум. То је за мене била велика привилегија. Нисам био крштен, па сам прво ја морао да примим свету тајну да бих био његов кум. Крстио сам га под Острогом - са тугом у гласу почиње исповест Маринков кум Душан Ковачевић.

Најбољи друг прерано преминулог глумца каже да није питао Маринка шта га је навело да се у 37. години крсти.
- Нисам га питао зашто је желео то да уради баш сада. Када је хтео да прича о нечему, Маринко би то радио сам, нико није морао да га тера. Кад не жели о нечему да говори, једноставно неће. Сам ми је рекао да је осетио потребу да се крсти. Нисмо разговарали о његовој болести. То није желео, нисмо размишљали о крају. Причали смо о плановима, шта је све пред нама и које ћемо још снове остварити - присећа се Маринков кум.
Познати црногорски глумац Душан Ковачевић открива да су се фотографисали после крштења под Острогом, за успомену. Те фотографије ће заувек чувати као велику драгоценост:
- Никада не бих дозволио да се те наше приватне фотографије објаве. Много се физички променио. Деловао је некако уморно, испијено. Желим да га људи памте онаквог какав је био: леп, весео, насмејан, пун живота. На крају, нажалост, није тако изгледао.
Црногорски глумац каже да ће му кум много недостајати:
- Знам да га сада чувају анђели и да ће тамо, као и свуда пре, направити добру атмосферу. Нека сада и они мало осете како је добро имати га. Уосталом, и он зна да се једног дана морамо поново срести.

Огњен: Можда ће ти следећи живот дати што ти овај узе

Огњен Амиџић посветио је преминулом пријатељу и члану заједничког бенда "Фламингоси" стихове Масима Савића и Зорана Предина "Младом студенту и уданој жени":
- Кад су се поново срели у парку, сад два пензионера. Она је шетала унуке гласне. Он је каснио код масера. И једно и друго су сакрили сузе. Можда ће слиједећи живот им дати што овај живот им узе - само је део песме којом се Огњен опростио од Маринка.

Андрија: Друже мој, сачуваћу те

Андрија Милошевић опростио се од свог пријатеља Маринка на веома дирљив начин, песмом:
Друже мој. Сачуваћу те. Не брини.
Слободно иди.
Није овај трен тако кратак.
Није време за сумњу. Буди ми добар.
Ишли смо једном сами. Све си ми рекао.
У мени је сто вулкана.
Спалио бих сву логику света само да се још мало играмо.
А то се не може.
Друже мој. Буди ми спокојан.
Одбранићу те ја.
Замрзнућу осмехе, за нека боља времена.
Ти само иди.
Буди сигуран и смео,
а ја ћу волети ову сузу,
коју никада нисам хтео.

Дубравка отказала представу, нема снаге да изађе на сцену

Дубравка Мијатовић је због смрти бившег супруга Маринка Маџгаља отказала представу "Прича се по граду", у којој игра главну улогу. Ова комедија је требало да буде одиграна у уторак у Академији 28, али је Дубравку толико потресла вест о Маринковом одласку да је одлучила да се на неко време повуче са сцене.
Маринко и Дубравка били су у браку седам година и имају ћерку Сару. Разишли су се пре две године, а Маринко је последње године провео са новинарком Ланом Секулић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА