Најновије

ШЕШЕЉ: Хашки трибунал је лажни антисрпски суд за фалсификовање историје под патронатом НАТО!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у интервјуу за руску агенцију "Раша тудеј" поручио је да је Међународни трибунал за ратне злочине у Хагу, лажни антисрпски суд са задатком да фалсификује историјске чињенице...

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Упитан зашто је прогласио победу над Хашким трибуналом, иако ће му пресуда бити изречена тек 31. марта, Шешељ каже да је имао прилику да се бори за истину и да раскринка све фалсификоване наводе сведока оптужбе.
- Ја сам доказао да је Трибунал лажни антисрпски суд, који је само инструмент НАТО са задатком да се фокусира на фалсификовање историјских чињеница. Судије нису биле у стању да докажу да сам крив за било коју од оптужби, нити да докажу кривицу било кога од чланова СРС - рекао је Шешељ.
Шешељ је истакао да је смрт на бојном пољу или боравак у затвору херојски чин, ако се то чини у име правде.
Лидер радикала је, међутим, признао да није очекивао да ће се у хашком притвору задржати 12 година.
- Мислио сам да ћу тамо бити три, четири године, али не жалим ни један дан који сам провео у борби против антисрпског суда. Знате, било је много српских добровољаца који су погинули бранећи слободу нације - објаснио је Шешељ.
Према његовим речима, боравак у притвору му је омогућио да напише осам књига, а да има материјала за бар још пет дела.
Следећа књига коју ћу објавити, најављује Шешељ, зваће се "Није било геноцида у Сребреници" и описује херојске акције српских војника и зтварну улогу Запада.
Упитан да прокоментарише односе Србије и Русије, Шешељ је одговорио:
- Руски председник Владимир Путин је једна од најпопуларнијих личности у Србији. Међутим, проблем стварају западни моћници, који имају средства за куповину или застрашивање политичара који су тренутно на власти у Србији. На пример, притисак Запада да се Србија прикључи НАТО... Али, пошто је за тако нешто потребан референдум, читав концепт је осуђен на пропаст, јер већина грађана не жели чланство Србије у том војној организацији.
Председник СРС, који је из притвора у Хагу пуштен због здравствених разлога, понавља да се неће добровољно враћати у Шевенинген.
- Нећу добровољно отићи у Хаг. А да ли ће ме носити до аеродрома или нешто слично - не знам - поручио је Шешељ за Раша тудеј.
Извор: РТ, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА