Најновије

Јоца Амстердам: Дачићу, дај ми неколико посланика!

БЕОГРАД - Сретен Јоцић звани Јоца Амстердам није стигао да пред ове изборе из затвора оснује сопствену странку, али је зато на друге начине покушао да ускочи у политику. Јоцић је преко својих посредника најпре социјалистима понудио да им помогне у кампањи и обезбеди гласове затвореника да би заузврат добио неколико места на њиховој посланичкој листи.

Јоца Амстердам (Фото: Б 92 принтскрин)

Нису хтели ни да чују

- У СПС нису хтели ни да чују за то, иако су Јоцини људи убеђивали неке социјалисте да би им то донело одређени број сигурних гласова из затвора, али и гласова чланова породица затвореника. Јоцић је једино желео да са једним или више посланика утиче на то да се побољшају услови у српским затворима и повећају права затвореника. Двери и СРС су били следеће адресе на којима је покушао да се прогура на листи, али, колико знам, нико од њих није хтео да ризикује и повеже се на било који начин с Јоцом Амстердамом - објашњава саговорник.
Јоцићев адвокат Драгош Цукавац потврдио је за наш лист да његов клијент има политичке амбиције, али каже да се није нудио ниједној листи.
- Па лакше је било склопити дил с две мањинске странке него ући на листу социјалиста или неких других, свеједно. Зашто би мој клијент бирао тежи пут? Истина је да је Јоцић намеравао да у затвору скупи потписе и наступи на изборима као група грађана, али Министарство правде није дало позитивно мишљење о нашем захтеву да се сакупе потписи, уз образложење да за то постоје техничка ограничења. Избори су близу и због цајтнота смо одустали од тога.  Његов политички програм није висока политика, он је желео да се бави искључиво правима затвореника. За ове изборе је закаснио, али на следећим сигурно излази са својом листом - поручује Цукавац.

Обрадовић: Неозбиљно

Лидер СПС Ивица Дачић каже да први пут чује за такву понуду.
- Није тачно. Први пут чујем за то. И не бисмо прихватили, наравно - поручује Дачић.
Јоцићеви покушаји да уђе у парламент за лидера Двери Бошка Обрадовића су „неозбиљна тема“.
- Сада имамо толико проблема у држави, економији, друштву, породици да заиста немамо времена да се бавимо тако неозбиљним стварима - изјавио је Обрадовић. 
Лидер радикала Војислав Шешељ је изјавио да им се Јоца Амстердам „сигурно није јављао“.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА