Најновије

Шешељ: Oдазваћу се позиву Вишег суда, али у Хаг нећу добровољно

БEOГРAД - Лидер Српске радикалне странке Воjислав Шешељ изjавио jе данас да jе покренут поступак за његово изручење Хашком трибуналу и додао да ће се одазвати на позив Вишег суда, да неће бежати, али и да неће добровољно ићи у Хаг.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ jе на конференциjи за новинаре рекао да jе добио позив Вишег суда у Београду да се 10. марта jави у ту институциjу као окривљени и додао да ће тражити да му се омогући да jавно износи доказе зашто jе његово испоручивање Хагу противправно. Истакао jе да ће се позвати на Eвропску конвенциjу о људским правима, чиjи jе Србиjа потписник, а коjа гарантуjе право на фер суђење. Упитан како ће се понашати уколико дође до поступка изручења, Шешељ jе рекао да ће пружати пасивни отпор. "Mораће да ме носе на аеродром, нећу се тући са полициjом, а ако мене полициjа буде тукла, jа ћу наћи начин да вам то доjавим", рекао jе Шешељ и додао да неће позивати присталице да му помогну да не оде у Хаг. Шта ће странка радити по његовом изручивању, одлучиваће страначки органи, додао jе Шешељ. Упитан да ли заиста очекуjе да ће бити испоручен, Шешељ jе рекао да веруjе да jе власт на тешким мукама и да jе премиjер Aлександар Вучић свестан шта би то за њега значило, али да не зна како ће премиjер реаговати, односно да ли ће бити "jедан од оних коjи су испоручивали Србе Хагу". Хашки суд затражио jе jош у маjу прошле године да се Шешељ поново ухапси и изручи Хагу, а Виши суд треба да одлучи о испуњености услова за његово изручење. Хашки трибунал изрећи ће 31. марта пресуду лидеру СРС.
Прочитајте још:Ђукановић: Тома Николић нема факултет! (ВИДЕО)„Вучић неће потписати споразум са Русијом“ТАЧИЈЕВ ПРОГРАМ: „До краја мог мандата Косово ће ући у НАТО!“ГЛАСНО И ЈАСНО: Милићева прозива Поповића и Шешеља!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА