Најновије

НЕВЕРОВАТНА ПРОВОКАЦИЈА: Тачи послао званичну позивницу Николићу

ПРИШТИНА, БЕОГРАД - Бивши премијер тзв. Косова Хашим Тачи званично ће положити заклетву за председника тзв. Косова у четвртак 7. априла, како је и раније планирано, а званичан позив да присуствује његовој инаугурацији послат је у Београд председнику Србије Томиславу Николићу, сазнаје се незванично од дипломатских извора у Приштини. Како истичу саговорници, позивнице су уручене и "лидерима суседних земаља или њиховим представницима".

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

У кабинету председника Србије није добијен одговор да ли је Николић добио Тачијеву позивницу. Колико је познато, председник Николић досад није био ни на једном међународном скупу коме је присуствовао и Тачи, за разлику од премијера Александра Вучића и шефа дипломатије Ивице Дачића. Упамћено је међутим, да се Николић у неколико наврата, било на маргинама, било у званичном делу сусрео са одлазећом председницом тзв. Косова Атифете Јахјагом. Ти сусрети нису имали никакав формални карактер.

Хашим Тачи је у недавном разговору за аустријски Стандард најавио да ће послати такав позив. "Радујем се позиву који ћу упутити председнику Николићу. Позваћемо и остале председнике земаља региона", поручио је он, уз опаску да се са Николићем сусретао и раније, те да "то неће бити нешто непознато председнику Србије".

Приштински лист Коха диторе објавио је да Тачи може да буде инаугурисан за председника пре него што Уставни суд одлучи по захтеву косовске опозиције која тврди да избор за председника није био у складу са Уставом. Лист подсећа да је опозициони блок затражио увођење привремене мере која би одложила ту церемонију до званичне одлуке суда. Како преноси Коха диторе, представници покрета Самоопредељење сматрају да Тачи наставља припреме за ступање на функцију, "што доказује да он већ зна какве ће бити пресуда Уставног суда. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА