Најновије

ШЕШЕЉЕВА СУПРУГА: Ако има разума, пустиће Воју!

БЕОГРАД - За разлику од лидера радикала Војислава Шешеља, који је решио да не прати данашњи пренос изрицања пресуде, његова супруга Јадранка Шешељ каже да ће данас у 10 сати бити испред телевизора у породичној кући.

Јадранка Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Разумем Воју, он има свој програм и не жели да га ремети. Он је вероватно сигуран у све што је урадио и мирно гледа на све. Ни ја немам велику стрепњу и бригу, али ме свакако интересује пресуда и пратићу пренос код куће. Онако чисто информативно. У нашој кући је редовна ситуација. Иако смо сведоци тог бесмисла током процеса, здрав разум ми каже да пресуда може бити само ослобађајућа - изјавила је Јадранка Шешељ.

Мада је Шешељ уочи пресуде говорио да супруга и синови једва чекају да га се реше, Јадранка каже да то није истина.

- Таман посла. То је део његовог хумора - каже она.

Баш као и Шешељу, кампања је у првом плану и његовом сину Александру, који је први пут и на изборној листи СРС за републички парламент. Он каже да баш због послова у кампањи неће слушати пресуду:

- Ништа добро не очекујем од Хашког трибунала. Не стрепим, чак ћу током читања пресуде бити у кампањи.

Адвокат Боривоје Боровић, који је бранио поједине Србе у Хагу, не искључује могућност да би Шешељ могао да буде и ослобођен.

- Уколико се прихвати став да је командовао добровољачком јединицом Лева Суподерица, а да она није била под контролом ЈНА, може да има проблем. Наиме, припадницима те јединице суђено је у Београду, у Суду за ратне злочине и они су осуђени на 20 година. Надам се да то суд неће тумачити, а пошто није позван на изрицање пресуде, може да се очекује и ослобађајућа пресуда - оценио је Боровић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА