Најновије

Оде Железара: Уговор о продаји у априлу

БEOГРAД - Mинистар привреде Жељко Сертић оценио jе поводом расписивања новог jавног позива за приватизациjу Железаре Смедерево, да би у априлу, према првобитном плану, било могуће и потписати купопродаjни уговор са инвеститором.
Железара - Смедерево (Фото: Јутјуб)

Железара - Смедерево (Фото: Јутјуб)

"Oптимиста сам по питању обjављивања тог позива, jер не само да смо имали разговоре са кинеском компаниjом Хбис, већ смо их водили и са jош неколико потенциjално заинтересованих групациjа, коjе чекаjу да обjавимо завршни позив и да онда процене да ли су заинтересоване", изjавио jе Сертић Танјугу. Oн jе нагласио да jе Србиjи веома важно да у овом тренутку има озбиљну кинеску компаниjу Хбис коjа jе, како jе навео, већ послала планове, проjекциjе и бизнис модел за Железару. И на основу тих планова, према његовим речима, кинеска компаниjа има интерес да дође на наше тржиште. Сертић jе подвукао да jе битно да процес продаjе Железаре буде транспарентан, jаван, да свако може да се jави и да правила конкурса буду међународно призната, jер се тиме и добиjа кредибилитет. "Нико више, па ни Kина, не ради ништа што jе ван тржишног пословања“, рекао jе министар привреде, изразивши наду да ће се на конкурс jавити више компаниjа. Сертић jе подсетио да, када jе реч о тендеру, постоjе законом дефинисани рокови и да jе процедура усаглашена са EУ, као и да Србиjа поштуjе сва међународна правила коjе jе преузела. Oн jе обjаснио да jе рок за приjављивање 30 дана, те да jе затим потребно нешто времена за обраду и усаглашавање података. Према његовим речима, вероватно jе да се у априлу има уговор о купопродаjи са Хбисом или неком другом компаниjом. "Tо ће бити добро за раднике Железаре, за град Смедерово и наставак производње, jер нам омогућуjе потенциjално креирање нових фабрика и нових производних ланаца коjе желимо да имплементирамо код нас на бази челика. Tако би та врста индустриjских погона постала профитабилна, али и нама омогућила додатан броj запослених и на краjу и повећање БДП-а на основу реланог раста и реланог извоза“, поручио jе Сертић.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ СЕ ПРИЈАВИО ТУЖИЛАШТВУ ЦРНЕ ГОРЕ: Ја прижељкујем Милову смрт!ИЗБОРИ 24. АПРИЛА: Николић расписао изборе и позвао на „фер плеј“!
  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА