Најновије

Петрич: Косово је изгубило симпатије ЕУ

ПРИШTИНA - Некадашњи специjални изасланик EУ за Kосово Волфганг Петрич, коjи jе био и главни преговарач EУ у разговорима о Kосову у Рамбуjеу и Паризу 1999, оценио jе да слике Приштине у диму сузавца ствараjу представу да на Kосову не постоjи политичка стабилност.
Петрич (Фото: ЈуТјуб)

Петрич (Фото: ЈуТјуб)

"Насиље и демократиjа не иду заjедно. Kосово jе изгубило многе симпатиjе током последњих месеци. Придружуjем се апелима европске демократиjе, да су коришћење психичког насиља, молотовљеви коктели, брутално спречавање парламентарног процеса активности кажњиве природе", рекао jе Петрич у интервjуу за Републику. Петрич jе додао да су сузавц и молотовљеви коктели уплашили грађане EУ коjи би требало да даjу подршку визноj либерализациjи за Kосово, па jе и подршка за визну либерализациjу осетно опала. "Демократске одлуке треба да се постижу на миран начин. Mолотовљеви коктели нарушаваjу ионаку крхку демократиjу на Kосову“, рекао jе аустриjски дипломата.
Прочитајте још:ДС САДА ПЉУЈЕ И ЕУ: Тодорић прво нападао САД, а сада и ЕУ!ВЕРУЈЕ НИКОЛИЋУ: Путин мисли да је Тома гарант да нећемо у НАТО!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА