Најновије

ГОСПОДАР НЕБА СУХОЈ: Овај авион у ваздуху може све што жели! (ВИДЕО)

Можда Сухој Су-30 није ни најбољи, ни најбржи, ни најбоље наоружани војни авион који постоји, али зато има једна ствар у којој му мало који ловац на свету може да парира.

(Фото: РИА Новости)

Наиме, његове маневарске способности су право чудо за гледање - ни један авион не може тако добро да изведе Пугачовљеву кобру као популарни "Фланкер" (у верзији Су-27 је пилот Виктор Пугачев и извео оригинални маневар први пут), што руски пилоти с поносом истичу.
На данашњем небу где ултра модерни ваздух - ваздух пројектили могу да разнесу ваш ловац независно о естетском утиску његових маневра, такве способности више не значе као некад.
Ипак, најновија варијанта Су-30СМ побољшана је до те мере да су надлежне силе у руским ваздушно-космичким снагама недавно наручиле још 30 комада овог ловца. Тиме ће Су-30СМ постати најбројнији борбени авион у руском ратном ваздухопловству.
Нови детаљи на Су-30СМ базирани су углавном на извозном Су-30МК моделу, осим што су на њима француска и израелска електроника замењене руском. Погонски мотори су исти (АЛ-37ФП), а према новим стандардима руске авијације побољшани су радар, комуникација и наоружање...
С овим новим уговором, Су-30СМ догураће до бројке 90 у руским ваздушно- космичким снагама, а још 20 комада је наручено за морнарицу (која би требало да их има укупно 50).
Прво искуство овог ловца на бојном пољу било је крајем прошле године у Сирији где су иницијално пружали пратњу другим авионима, а касније и сами проводили мисије бомбардовања џихадиста. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА