Најновије

СИТИ ПИШЕ ИСТОРИЈУ: "Грађани" први пут у полуфиналу Лиге шампиона, немоћ ПСЖ-а

Фудбалери Манчестер ситија први пут у клупској историји пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, и то јер су после 2:2 у Паризу против ПСЖ-а, тријумфовали са 1:0 на свом терену и уз гол Кевина де Брујнеа прославили највећи успех "грађана".

Maнчестер Сити( Фото: UEFA.com)

Парижани су дошли у Манчестер решени да покажу да њихова француска доминација може да се пренесе и на завршницу елитног европског такмичења, но после 20 уводних минута постало им је јасно - немају снаге ни умећа да надмудре ривала.
Судар две екипе са арапским власничким структурама, дуел "богаташа" како су га многи прогласили, није био превише занимљив. Заправо, ни налик оном париском, када је било свега и свачега на терену, укључујући и један промашени пенал. Такав случај се десио и у реваншу, а управо је непрецизан шут Серхија Агуера са "беле тачке" био и једини вредан помена моменат из прве половине другог сусрета, у којој га је у свом казненом простору оборио голман ПСЖ-а Трап. Истина, могла би да се помену и два Агуерова шута, искоса и са дистанце, као и Ибрахимовићев слободњак који је Џоа Харта натерао на атрактивну интервенцију, али то је било далеко мање од онога што се очекивало од тимова чији су играчи скупоцени на фудбалском тржишту. И, после таквих 45 минута, било је јасно шта је тренерима чинити у наставку: Пелегрини да не мења ама баш ништа, док умор не наступи, а Лоран Блан да све карте баци на офанзиву. То је некадашњи француски дефанзивац и светски првак са "триколорима" и учинио, но улазак Пастореа, који се са Лукашом нашао иза истурених Каванија, Ибрахимовића и Ди Марије. Ипак, уместо напада гостију у таласима, погодак је постигнут на другој страни. И то прелеп. Кевин де Брујне је са око 20 метара десном ногом упутио лопту у даљи доњи угао своје мете, а она се управо ту и сместила у мрежу, на одушевљење свих на "Етихаду". Утишали су се тада навијачи ПСЖ-а, утихнуле све наде гостију да могу до подвига. Осим шута Каванија, ког је, попут Златанових слободњака, умирио Џо Харт, "свеци" нису успели да припрете довољно да би се "грађани" уздрмали. Зато су на крају играчи и стручни штаб Ситија славили историјски успех, први пласман у полуфинале Лиге шампиона. У њему неће бити Златана Ибрахимовића и саиграча из екипе Пари Сен Жермена. Имајући у виду све виђено у реваншу, другачије и не би било заслужено. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА