Најновије

Спремите се за плеј-оф: Магични Харден оборио Краљеве и заказао реванш са Вориорсима

Хјустон Рокетси су у ноћи између среде и четвртка победили Сакременто и тако резервисали последњу карту за плеј оф.

Џејмс Харден( Фото: NBA.com)

Последње коло регуларног дела НБА лиге разрешило је само једну дилему, а то је преостали путник у плеј-оф из Западне конференције. То је екипа Хјустона која није дозволила изненађење на свом паркету против немотивисаног Сакрамента - 116:81.
Иако је и Јута имала шансу да у последњем колу домогне осме позиције, пораз од Лејкерса условио је крај наде за Џезере, којима је истина био потребан и кикс Хјустона.
Сјајни Џејмс Харден је са 38 поена, четири скока и исто толико асистенција, предводио Ракете до убедљиве победе над Краљевима, која им је омогућила пласман на осму позицију Запада. Можда многима у Хјустону није пријатно када сазнају да их у четвртфиналу очекује моћни рекордер Голден Стејт, прошлогодишњи ривал из финала плеј-офа на Западу (Вориорси славили 4:1 у серији), али шта да се ради.  Битно је да су успели да се докопају дигравања које је деловало као немогућ циљ након очајног старта сезоне и смене тренера Кевина Мекхејла. Његов заменик Џеј Би Бекерстраф преузео је тим са скором 4-11 и до краја регуларног дела успео да их доведе до плеј-офа. “Многи су нас отписали, мислили да нећемо доћи до плеј-офа, а погледајте где смо. Идемо утакмицу по утакмицу, биће тешко против момака које познајемо из прошлогодишњег финала Запада, јер они очигледно играју добро, али смо и ми добри”, оптимистично поручује Харден чији тим није имао отпор Кингса који су комбиновали и играли са само осам играча.  Било како било, сада имамо свих осам парова плеј-офа у обе конференције и јасно је да нас очекују занимљиви окршаји. На Западу је у финишу борбе за доигравање било неизвесније, а осим рата између Вориорса и Рокетса у четвртфиналу нас очекују и окрашаји Сан Антонија и Мемфиса, Оклахома игра са Даласом, док петопласирани Портланд иде на Лос Анђелес Клиперсе. На Истоку је пак све било раније одлучено, а и током сезоне у овој конференцији учинило се да се све одавно зна. Мајами је ишао ка победи у Бостону која би му омогућила пласман на треће место, али су пали у трећој четвртини и на крају изгубили са 98:88. Али опет су завршили на жељеној позицији, јер је Атланта изгубила од Вашингтона са 109:89. Хоукси су на крају четврти и играју са петопласираним Бостоном, док Шарлот започиње у серију на гостовању у Мајамију. Лидер Истока Кливленд отвара серију дуелом са осмопласираним Детроитом, док другопласирани Торонто игра са Индијаном. Плеј-оф серије стартују у суботу увече.   Парови плеј-офаИсток Кливленд – Детроит Торонто – Индијана Мајами – Шарлот Атланта – Бостон Запад Голден Стејт – Хјустон Сан Антонио – Мемфис Оклахома – Далас ЛА Клиперс - Портланд Извор: Mozzartsport.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА