Најновије

Звездина друга рунда у Москви: Иста жеља, иста мета

Сада повлачења нема. Армејци су осетили јак отпор и засигурно ће желети да други сусрет заврши што пре и покаже надмоћ. Али ако црвено-бели буду на висини задатка као и у уторак - не може се очекивати ништа мање од неизвесне борбе.

Милош Теодосић( Фото: euroleague.com)

Готово да је било немогуће очекивати да ће само нијансе одлучити питање победника у првом окршају једног од главних фаворита за освајање Евролиге и тима који први пут игра четвртфинале. Али кошаркаши Црвене звезде показали су да окршајима са моћним ЦСКА неће бити „врећа за ударање“ - већ скоро па равноправан такмац, којем је само мало искуства и среће недостајало за праву сензацију. Због тога је Дејан Радоњић на конференцији за медије након прве победе Армејаца кратко и јасно поручио:
"И у другом мечу играћемо исто".
Свестан је био стратег црвено-белих да је био на правом трагу када је своје пулене припремао за велики сусрет. Зато је у слободном дану између великих обавеза желео да поради само на ситницама које су Звезду удаљиле од неизвеснијег финиша у уторак увече, уједно и тражио начин да међу играче усади исту дозу оптимизма, вере и храбрости за наредни двобој (19.00, ТВ Спортклуб). Јер када целим током меча непрестано мучите најскупљи колектив на континенту - немате алтернативу.
Као најбољи борци првог дуела Квинси Милер, Стефан Јовић и Таренс Кинзи знају да ће морати да „загризу“ истом јачином како би одиграли бар подједнако добро као пре скоро 48 часова. На остатку екипе је да пронађе појединца довољно одважног да буде претња из другог плана. Зато је Радоњић и истакао неколико пута колико Марко Гудурић недостаје у овој серији. Пред трофејним тренером је и тежак задак - да покуша да раздрма Мајка Цирбеса и пронађе начин да га више укључи у саму игру. Немачки центар је у паду форме, а додатни притисак ствара му то да су противници добро припремљени да његове квалитете сведу на минимум. Скаутинг службе широм Европе имале су доста посла, а на крају Цирбес је избачен из ритма и није му дозвољено да се разигра онако како жели. То се можда и најбоље видело против ЦСКА, где су Иван Лазарев и Кајл Хајнс били „прилепљени“ за Мајка у сваком тренутку, па је Звезда морала да потражи алтернативне начине да дође до лаких поена. У неколико наврата добре испоруке имао је Владимир Штимац, али Звезди је јако потребан још један расположени центар - онај који је ривале бацао у очај својим доминантним издањима у оба рекета.  И не само то. Дефанзивна линија такође ће морати да задржи исти ниво агресивности и храбрости. Добра сарадња и припремљен план свео је најбољег играча Нанда де Кола на овосезонски минимум и прву партију у којој није постигао бар 12 поена. Зато је Милош Теодосић закључао емоције дубоко у себи и пружио издање којим је надокнадио лош дан француског аса. Тако је први плејмејкер Армејаца постао следећа велика мета Звездиног одбрамбеног бедема. Црвена звезда задржаће исти курс, ка истом циљу. Јер сада повлачења нема. Армејци су осетили јак отпор и засигурно ће желети да други сусрет заврши што пре и покаже надмоћ. Али ако црвено-бели буду на висини задатка као и у уторак - не може се очекивати ништа мање од неизвесне борбе. А ако тако заиста буде, Звезда ће у гротлу крцате Арене наредног понедељка имати чему да се нада.  Извор: Mozzartsport.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА