Најновије

ПРЉАВИ РАТ НА ИВИЦИ ЦЕНЗУСА: Радуловић оптужио Пајтића да блокира излаз његове странке на изборе

- Бојан Пајтић се зубима држи за цензус и незаконитим средствима нас спречава да изађемо на изборе - тврди лидер странке "Доста је било".

Радуловић (Фото: ЈуТјуб)

Саша Радуловић тако објашњава зашто је Покрајинска изборна комисија (ПИК) одбила његову листу у Војводини.
- Идеја да било коме тражите небитне формалне разлоге да му оспорите право да изађе на изборе је политичко дно кампање. Бојан Пајтић зна да смо јачи од ДС-а - каже Радуловић за Блиц. У званичном објашњењу ПИК-а наводи се да је листу Саше Радуловића поднело неовлашћено лице, као и да је Споразум о оснивању тог покрета својим потписом основало девет бираче, уместо обавезних 10. Маја Петровић, члан стручног тима ПИК-а, каже да је Споразум о оснивању прво подржало 10 бирача, а да је последњег дана предаје листе један од њих Зоран Николић иступио. Она наводи да Радуловићу није дат додатни рок да исправи неодстатке. - То је ствар која се не може ретроактивно променити. Тог дана смо затварали листе - каже Маја Петровић. У покрету Доста је било наводе да нико од потписника Споразума о оснивању није иступио, па ни Николић, као и да није тачно да је неовлашћено лице поднело листу. Они су јуче поднели тужбу на решење ПИК-а Управном суду, које мора да одлучи у року од 24 сата. - Наша листа је једногласно одбијена, али главни покретачи су чланови ПИК-а који долазе из ДС-а. Од њих смо тако нешто најмање очекивали - наводе у Доста је било.
Председник Демократске странке Бојан Пајтић није се много освртао на оптужбе из покрета Доста је било, са којим је недавно (неуспешно) преговарао и о заједничком изласку на изборе.
- Не знам зашто је Радуловић напао ДС. У РИК-у су заступљене све политичке странке. Одбијање листе нема везе са политиком - каже Пајтић.

Пајтић (Фото: ЈуТјуб)

Српска напредна странка оценила је као "скандалозан" и "незаконит" покушај Демократске странке да из изборне трке у београдској општини Врачар избаци листу "Доста је било", коју води Саша Радуловић. - Радуловић је наш политички противник, али Србија је демократска земља у којој свако ко испуни законске услове има право да учествује на изборима. Зато је покушај ДС да на противзаконит начин из изборне трке на београдској општини Врачар избаци једну странку - скандалозан. То је ругање демократији - саопштио је шеф изборног штаба СНС на Врачару Угљеша Мрдић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА