Најновије

ВУЧИЋ: Дијалог у Бриселу о личним картама

Личне карте које су издале власти Србије путем својих структура на Косову и Метохији неће више важити?

Александар Вучић (Фото: Спутњик принтскрин)

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Влада Србије ради на решавању проблема са личним картама на Косову и да ће то бити тема састанка у понедјељак или уторак у Бриселу.
Косовска влада је у петак објавила да личне карте које су издале власти Србије путем својих структура на Косову неће више важити на његовој територији.
Министрка за дијалог у косовској влади Едита Тахири навела је да ће се одлука примењивати од 18. априла и они који буду поседовали такве документе неће моћи да улазе или излазе са Косова.
Безуспешна забрана и пре
Власти у Приштини су и крајем прошле године примениле ову меру, али неколико дана касније су одустале, наводећи да ће дати прилику Европској унији да реши то питање.
"Прошлог децембра ми смо имплементирали меру забране уласка са илегалним личним картама и на захтев Европске уније суспендовали смо ту меру како бисмо ЕУ дали могућност да реши ово питање", наведено је у саопштењу Владе.
Током сусрета о интегрисаном управљању прелазим (ИБМ) у марту ове године договорено је да уколико се тај проблем настави Влада Косова ће врати примену мере забране уласка на Косово.
"Међутим, независно од посредничког ангажовања ЕУ проблем и даље постоји, пошто још има случајева појаве коришћења илегалних личних карата од стране различитих особа, стога је одлучено да се од 18. априла примењује мера забране уласка и изласка на Косово са илегалним личним картама", наведено је у саопштењу.
У саопштењу се додаје да је о мери забране уласка постигнут договор са Европском унијом и да је Унија на време информисана о датуму почетка примене ове забране. Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА