Најновије

Шабац град са повољним пословним окружењем

Извршна директорка Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) Виолета Јовановић, данас је на седници Привредног савета града Шапца уручила градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу потврду о БФЦ сертификату.

Шабац (Фото: Јутјуб)

То значи да је Шабац град са о повољним пословним окружењем у југоисточној Европи. Свечана додела сертификата најављена је 9. маја у главном граду Црне Горе.
- То је формална и функционална потврда да се у граду раде исправне ствари и да Шабац развијамо као повољно пословно окружење. Доказ томе је и чињеница да 20 шабачких фирми купује земљу у индустријској зони, као и долазак страних компанија у Шабац. Трудимо се да „чујемо” потребе привреде, да на прави начин организујемо понуду града и створимо добру климу за привреднике. То ће довести до отварања нових радних места и прилике да људи зарађују више, поручио је градоначелник Шапца и захвалио НАЛЕД-у на помоћи која је резултирала значајним успехом.
Програм Сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи Бусинесс Фриендлy Цертифицатион Соутх Еаст Еуропе (БФЦ СЕЕ) је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа који се спроводи у Босни и Херцеговини, Хрватској, Македонији и Србији. Намењен је општинама и градовима који имају одговарајуће капацитете и стратешки су опредељени да унапреде пословни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.
Само осам локалних самоуправа у Србији поседује овакав сертификат. Према оцени Виолете Јовановић, Шабац се међу градовима региона рангирао високо.
- Шабац помаже привредним субјектима да буду што успешнији у пословању, тако што ствара услове који су потребни предузећима. То значи да град има планску документацију, стратешки план развоја, просторне планове, одељење које се бави привредом, привредни савет са којим води стални дијалог о проблемима и потребама, као и јасну политику такси и наплата, навела је директорка Јовановић.
Она је градоначелнику Шапца и  његовим сарадницима одала признање  за ефикасност и посвећеност у процесу сертификације и опредељењу за развој локалне економије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА