Најновије

Прошли пут се дочекала на руке, сада је тренутак да Армија падне на колена!

Стручном штабу Црвене звезде биће задатак да рецепт из другог меча употреби вечерас, а на екипи да га примени на терену и коначно зада ударац снажном ривалу.

Таренс Кинси( Фото: Euroleague.com)

Прва два меча четвртфиналне серије између ЦСКА и Црвене звезде јасно су показала да српски шампион има чиме да се супротстави снажној московској Армији. Иако је био велики фаворит, тим Димитриса Итудиса морао је поштено да се презноји како би у српску престоницу стигао са вођством од 2:0, а да су црвено-бели имали мало више среће и умећа у завршници друге утакмице у вечерашњи оркшај у Београдској арени (20.45, ТВ Спортклуб 1) ушло би се са потпуним егалом. Ипак, чини се ни да тај несрећни пораз од пре четири дана није обесхрабрио изабранике Дејана Радоњића, већ их је додатно мотивисао да вечерас покажу да су у стању да сруше један од највећих клубова Старог континента.
Звезда иза себе има можда и најбољи меч у овој сезони. Сваки напад је био стрпљив и до танчина осмишљен, а свака одбрана на граници издисаја. Стручном штабу Црвене звезде сада ће бити задатак да тај рецепт поново употреби, а на екипи да га примени на терену и коначно зада ударац ривалу који се надавно саплео, али и дочекао на руке, али вечерас мора да падне на колена. Подршка препуне Београдске арене могла би да представља кључни ветар у леђа за црвено-беле, али и да им, попут меча са Дарушафаком, у потпуности веже руке. ЦСКА је озбиљан тим са искусним играчима, који су у стању да се у потпуности искључе од атмосфере, тако да не треба очекивати да ће они у овај меч ући под неком богзна каквом тензијом. То заправо значи да је на Радоњићу и његовим помоћницима један од основних циљева протеклих дана био да у потпуности одморе и растерете тим пред овај дуел. "Понављам, ЦСКА је један од фаворита за освајање титуле првака Европе. Имају много разлога да размишљају да ће моћи да дођу до тог трофеја. Ми смо у оба меча показали да можемо да будемо конкурентни и надамо да ћемо уз помоћ навија моћи да дамо максимум и урадимо све како бисмо поново били у прилици да им парирамо", рекао је Радоњић.

Црвено-белима је у прва два меча, а посебно у другом, недостајала луцидност Марка Гудурића, играча који је много пута ове сезоне показао да је у стању да постигне важне поене у тренуцима када се ломи меч и повуче своју екипу ка победи. Звездин шутер у Москву није путовао због високе температуре, а вечерас ће бити задужен да своји тројкама подине температуру у Арени. Јасно је да ће Звездиним играчима највећу претњу и у овој утакмици правити Милош Теодосић и Нандо де Коло, који ће поново имати специјалне чуваре, а страшна борба поново ће бити вођена под обручима, где су црвено-бели показали да су у стању да парирају готово незаустављивом Кајлу Хајнсу. "Анализа се прави из угла шта можемо, а притом се заборавља да се на другој страни налази ЦСКА. Треба нам 40 минута феноменалне игре да бисмо дошли у ситуацију да нешто урадимо. Сигурно је да ће ЦСКА ставивити своје адуте у службу победе", рекао је Радоњић. Судије вечерашње утакмице поново ће бити под великом лупом Звездине публике, посебно након неколико штетних одлука на рачун Београђана у првом мечу од стране тројке Јерезуело - Пукул- Балак. Комплетну слику су у другом мечу донекле поправили Гонзалес, Хуан Карлос и Коромилас, а вечерас на сцену Београдске арене излазе Шпанац Мигел Перез Перез, Италијан Кармело Патернико и Финац Петри Мантила. Извор: Mozzartsport.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА