Најновије

Ова девојчица има 11 година и већ је зарадила 11 милиона долара! Нећете веровати како!

11-годишња девојчица из САД-а, Микаила Улмер, постигла је оно што многи одрасли не успеју да учине током читавог живота - изградила је мало пословно царство вредно милионе. Микаила је наиме искористила прабакин посебни рецепт за лимунаду за хуманитарне сврхе, а ствари су се потом саме од себе закотрљале.

Микаила Улмер (Фото: Инстаграм)

- Када сам имала четири године у једном недељи двапут ме је убола пчела. Није ми се то уопште свидело, пчеле су ме плашиле. Али сам их баш зато пожелела проучити и онда сам научила да су јако важне за нас и наш екосистем. И помислила сам, шта када бих помоћу рецепта за лимунаду моје прабаке Хелен некако помогла пчелицама? - испричала је девојчица. 
Микаила је потом припремила лимунаду коју је засладила домаћим медом а затим ју је продавала на локалним манифестацијама и испред оближње пицерије. Зараду је наменила организацијама које се баве заштитом пчела. Убрзо је Микаилине напоре приметио инвеститор Дајмонд Џон, у шоу "Shark Tank" добила је и 60 хиљада долара за почетну инвестицију, а сада је потписала и 11 милиона долара вредан уговор с трговачким ланцем "Shole Foods". То је тек почетак, јер симпатична девојчица сада води и радионице о важности спасавања пчела у свету, а има и бројне планове за будућност. Њена BeeSweet лимунада убудуће ће се продавати у 55 трговина у Тексасу, Аркансасу, Оклахоми, Лоузијани и Њујорку, а девојчица је део зараде искористила како би помогла пријатељима са сличним идејама.
Извор: dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА