Најновије

Разбили тактику ЕУ: Радикали, Сиријци, Европљани и мањине у Србији заједно против имиграције! (ВИДЕО)

БЕОГРАД - На скупу у организацији СРС посвећеној вези између тероризма и имиграције, наступили су говорници из Сирије, Белгије и представници националних мањина у Србији.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Први догаћај оваквог карактера икада у Србији обележили су говори о томе ко је кривац за мигрантску кризу, ко од ње профитира и како илегални имигранти варају систем не би ли остварили своје економске циљеве. На трибини су говорили држављанка Сирије Рима Дариоус, аналитичар из Белгије Рубен Росиер, представник румунске мањине у Србији Александар Балан и представници СРС. Како организатору кажу, циљ им је покажу да борба против имиграције нема везе за мржњом према мањинама, или етничком припадношћу, и да, између осталог, националне мањине у Србији желе да се миграција спречи, а да то разумеју и људи из Сирије.



Скуп је отворила држављанка Сирије Рима Дариоус са поруком да грађани Србије добро разумеју ситуацију у Сирији и рат који је изазван у тој земљи, као и разлоге масовне имиграције у Европу. „Ви знате како је то кад је скоро цели свет против вас, ви сте давно преживели овакав сценарио и брзо сте схватили ситуацију у мојој земљи. Разумећете кад вам кажемо да имамо стотине уништених школа и стотине хиљада деце без образовања, када имамо проблема у болницама док смо пре рата имали пуно здравствено осигурање. Под санкцијама ЕУ, за које тврде да ће помоћи ситуацији у Сирији, имамо огромне проблеме, и Срби знају шта значи живети под санкцијама“ рекла је Рима Дариоус.

Бројни фактори профитирају од рата у Сирији, Турска подржава терористе и отвара им границе, а онда купују нафту од Исламске државе коју касније продају Европи, Европи која говори да се бори против тероризма. Решење за сваки проблем у Сирији, рат и такозвану избегличку кризу, је да се западне земље склоне из Сирије, да се укину санкције, да се дозволи да сиријски народ направи свој избор и да се прекине са спонзорисањем тероризма, каже држављанка Сирије.

„Жртве овог рата су обични цивили, који страдају од терориста које је од почетка рата подржала Турска, Америка и чланице ЕУ. Знам да сте као народ имали позитиван став према сиријском народу и противили сте се уништавању наше земље, зато ћете за узврат увек имати подршку нашег народа“, поручила је Рима Дариоус.

Затим се окупљенима у препуној сали обратио Рубен Росиер политички аналитичар из Белгије и представник Европског фронта солидарности са Сиријом.

„Земља чоколаде, пива и вафла постала је држава тероризма. Неки су се изненадили после терористичког напада у Бриселу, али ја сам био изненађен да је терористима требало толико времена. Данас 75% становника Брисела чине имигранти, док у Антверпену од 60 до 70% чине мигранти. Са њима,увезли смо конфликте и проблеме из пола света. Када се у Турској дешавају сукоби између Турака и Курда, то се дешава и у Белгији. Кад су избори у Конгу, присталице и противници комунистичког председника се туку на улицама Брисела“ рекао је Росиер.

Људи са белгијским пасошима, које не сматрам Белгијанцима, јер они само имају пасоше, учествују у борбама ИД и Курда на Блиском истоку. У Сирију је отишло преко 600 људи са белгијским пасошима који се боре за ИД. Исламска држава има верску полицију у главном граду Раки, њен вођа је човек који је из Белгије, од свих њих не знамо колико их је погунуло, али их се 150 вратило и држава им још увек даје здравствено осигурање, многи су чак одлазили из Сирије у амбасаду Белгије у Турској да би подигли социјалну помоћ па су се онда враћали назад на ратиште. Влада их не хапси већ има програм реинтеграције терориста у друштво. Један од терориста који је извршио напад у Бриселу убио је 2 полицајца са калашњиковим, пуштен је на слободу после само 4 године - открива Рубен Росиер.

„Волео би да нисам овде да говорим о терористичком нападу у мојој земљи, али ми смо пре 5 година говорили људима да иду у Сирију и виде шта се тамо догађа, јер ће Сирија ускоро доћи у Белгију. Данас испред свих зграда владе стоје блокови од бетона како би ублажили експлозије аутомобила бомби, тако смо брзо постали веома срећно мултикултурално друштво. Безбедније је данас бити у Сирији у неким градовима попут Латакије или Тарсуса него на улицама Брисела, не будите шокирани ако се нови напад догоди сутра. Европа ће платити цену онога што се дешавало на Косову и у Босни, јер су конфликти повезани, многи терористи у Сирији су управо са Балкана и цену тога ће плаћати обични грађани“, рекао је белгијски аналитичар и додао:

„Нисам поносан што ћу ускоро бити мањина у својој улици, али ви у Србији имате шансу да преузмете судбину у своје руке, не дозволите да ваша деца плате цену коју ће платити наша деца, а све због грешака наших родитеља. Сви слободни људи морају да се боре да се уједине Сиријци, Грци на Кипру, Срби са Косова и Босне, и никада не престајте да се борите“, поручио је окупљенима Росиер.

Александар Балан, представник румунске националне мањине у Србији и кандидат за посланика СРС у скупштини Војводине, нагласио је да питање борбе против илегалне имиграције нема никакве везе за ширењем мржње и терором већине над мањином, јер и он као члан мањинске заједнице у Србији жели да се имиграција заустави јер ће она дестабилизовати целу Србију.

„Када год изнесемо критику на тему миграције одмах нас напада НВО сектор са бесмисленим оптужбама за расизам или неке предрасуде, њихов циљ је да нико не сме да говори о оваквим темама. Ми не желимо да прихватимо замену аутохтоног становништва Европе са мигрантима из Азије и Африке, то насељавање је претња по нашу будућност. Постоји повеља УН на ову тему и у свом артиклу 2 секција Ц каже да је свако настањивање страног становништва на подручје у коме је већ насељено аутохтоно становништво по дефиниији геноцид. Та савремена промоција диверсификације се претворила у политику тихог геноцида, Енглези су сада мањина у Лондону, погледајте тешке сексуалне напада на њихове жене у градовима као што је Рочдјел. Морамо научити лекције из тога или ћемо платити скупу цену“, каже Александар Балан.

Александар Балан је појаснио и ситуацију са избеглицама у Румунији. Како каже, Дунав природно штити румунску границу, али и румунска полиција вредно ради посао и не да мигрантима да прођу. Такође је снажан и отпор народа. Констанца је одбила да прими мигранте. Када су планирали центар за њихово примање дошло је до нереда и од тога се одустало. У Банату, у Крњачи, у Баваништу доводе мигранте у неке полудивље центре где се они слободно крећу градом, а нико не зна ни ко су ни шта би могли да ураде. У Вршцу је планиран центар за примање имиграната у бившој војној касарни. Замислите ту трагедију да на месту у коме је војска чувала границу неко планира смештање имигранта- наводи кадидата за посланика СРС у Војводини, и додаје да морамо да по сваку цену спречимо лажне избеглице и економске мигранте док Сиријцима желимо победу у рату против тероризма.

Како каже потпредседник омладине СРС Драган Пилиповић, од одласка колонијалне власти на Блиском истоку се дешавају ратови, али, ипак, раније нисмо имали овакве мигрантске кризе. Разлог за настанак општег хаоса је у томе што у европским земљама представници крупних интереса желе замену становништва. Како објашњава, када се Француз роди у Француској првих 18 година му се плаћа здравство, образовање и други трошкови, па тек онда почиње да ради, док мигрант долази и постаје инстант радник чим пређе границу. Са једне стране, економски и политички центри моћи желе оне људе чије образовање скупо кошта као лекаре, инжењере и архитекте, а, са друге, теже да привуку мануелне раднике који ће смањити цену радне снаге у земљама где имигранти долазе.

„Медији шире велики број митова о имиграцији, од тога да се у вестима ставља знак једнакости између мигранта и избеглице иако мигрант може да буде човек који мења земљу из 100 различитих разлога, док је избеглица особа стварно угрожена ратом. Статитика ЕУ каже да 4 од 5 мигранта нису из Сирије, што значи да нису избеглице. Најбољи пример је Француска, која је одбила 96% апликација за азил. Други мит је да је Европа једино безбедно место за мигранте, иако је цео Блиски исток миран, осим изузетака Сирије и Ирака, па то све иде до медијског мита да су избеглице у великом броју жене са децом, док званична статистика ЕУ потрврђује да 75% њих чине искључиво мушкарци. Свако ко прође центром Београда види да се ради о младим војно способним мушкарцима“, нагласио је Пилиповић.

„У Србији постоје они који тврде да нам мигранти не праве проблеме, а и кад их праве то је наводно нормално јер и Срби праве проблеме у Србији. Зато треба да упоредимо њихове и наше инциденте. Имали смо Сенегалца који је хтео да отме нашем полицајцу пушку; мигранти из Авганистана су се масовно боли ножевима у једном воћњаку у Србији. Да ли то раде, рецимо, Мађари у Србији, да ли отимају пушке нашим полицајцима; да ли се Словаци масовно боду ножевима у воћњацима? Уколико неким циничним људима то није довољно, треба да се присетимо да су имигранти у Келну за само једну ноћ на улици силовали 1.900 жена. Да ли сте чули да то раде Португалци, Ирци или неки други европски народи? Исти случајеви масовног силовања за Нову годину су пријављени у Финској и Шведској. Проблеми постоје и морамо да се са њима соучимо“, нагласио је потпредседник омладине радикала и додао да је Сирија нама пријатељска нација који је пре рата имала 6 милона студената, а да најчешће инициденте праве мигранти из других земаља.

Пилиповић подсећа и на нашу историју са миграцијом на Косову и Метохији након Другог светског рата: „Србија је за време комунизма примала имигранте из Албаније, уз пропаганду да су они сиромашан народ који само жели бољи живот и да ће нам бити захвални. Како су им бројеви расли, тако су постајали све више насилни, и завршило се етничким чишћењем Срба“.

„Поред граница, мигранти у Европи по правилу дестабилизају и правосуђе, формирају паралелне судове где влада шеријатско право. Када немате контролу над границама, када вам је нестабилно правосуђе, држава више не постоји. Екстремисти нису малобројн. Агенција ПЕВ је радила истраживање колику подршку има ИД: у Турској 10% људи подржава ИД, док је 19% неодлучно; у Нигерији 14 % подржава, 20% неодулучно; у Пакистану 9% подржава, док је 56% неодлучно. Они не могу да се одлуче да ли су лоши они који људе поливају некога бензином и пале га, људи који секу главе деци.. На крају је откривено да између 63 и 287 милиона људи у свету има неку врсту подршке ИД, то нису мали екстреми и они могу да заврше у нашем комшилуку“, упозорава Пилиповић.

„Ми треба да помогнемо онима који су стварно угрожени, правим избеглицама, они не треба да ризикују животе тако што путују у Европу, треба организовати канцеларије где ће се предавати захтеви за азил у Сирији или, рецимо, Либану или некој другој суседној земљи, да угрожени људи не морају да путују у Европу, да троше новац и ризују животе на мору. То би и убрзало процедуру провере азила јер би се радило ближе терену на коме се проверава ко је зауста угрожен. Такође, нама треба зид на граници. Зашто су се масовни напади на жене десили у Келну, а не у Будимпешти? Зато што зидови функционишу. Кина се 2.000 година бранила зидовима. за то време само 2 пута је прошао непријатељ. Питајте Израел да ли им зидови добро служе“, подвукао је Драган Пилиповић.

На крају се окупљенима обратио председник омладине СРС Светислав Мађаревић који је истакао да су они увек као омладина СРС давали подршку Сирији и Башару ел-Асаду.

„Више пута смо топло дочекани у амбасади Сирије. Ми смо први коју организујемо овакву трибину на једну крајње одговорну тему, ми смо у Србији већ имали избеглице и као странка дали смо све од себе да помогнемо избеглим лицима. Када смо били на власти у Земуну направили смо цела насеља у којима су смештане избеглице, али границе постоје са разлогом. Током санкција 90-их Срби нису могли да путују без дугих редова и чекања испред амбасада, уз ригорозне провере. Ми као странка немамо ништа против правих избеглица, али треба правити разлику између њих и економских имиграната“, истиче Мађаревић.

„Ми са једне стране врло добро знамо шта значи тероризам након Косова и Босне, док са друге стране прво морамо да бринемо о свом становништву, ми имамо превише гладних људи у Србији који нису збринути. Многи наши држављани желе да побегну одавде не зато што не воле Србију, него зато што овде немају посао. Захвални смо нашим говорницима из Белгије и Сирије који су прешли велики пут да би нам показали ситуацију у својим земљама, шта се тамо дешава у вези са тероризмом и имиграцијом“, закључује Мађаревић и додаје:

„Драго нам је и да можемо да кажемо да је Русија после више година показала сву своју ефикасност и нанела тешке поразе терористима у Сирији. Видели сте шта је Рубен Росиер рекао о животу у Европској унији и схватате зашто Српска радикална странка позива грађане да се што ближе интегришемо са Руском Федерацијом, и такође их позивамо да нам на предстојећим изборима укажу поверење“.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА